Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
AA

До Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж прояви насильства порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування.

І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас в домі, в школі, на вулиці, ми можемо зупинити його.

Іноді ми не усвідомлюємо, що втягнуті в коло насильства, бо можемо не знати, що певні насильницькі акти щодо нас порушують наші права, честь та гідність, не знаємо своїх прав, як захистити себе.

Фахівцями із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» такі заходи:

18 листопада - засідання координаційної ради з питань сім’ї та жінок, де обговорювалося, зокрема, питання «Про стан взаємодії суб’єктів соціальної роботи щодо раннього виявлення, надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, з метою попередження насилля та вилучення дітей із сім’ї»;

16 листопада – тематична лекція «Попередження насильства в сім’ї» серед тимчасово непрацюючих осіб у міському центрі зайнятості;

У період з 3 по 20 листопада проведено ряд корекційно-розвивальних занять «Тримай себе в руках» для 160 учнів навчальних закладів міста та цикл батьківських зборів на відповідну тематику.

розміщено в інформаційному куточку матеріал «Міжнародна акція «16 днів проти насильства»;

розповсюджено серед мешканців міста 187 силіконових браслетів «Вільний від страху –Вільний від насильства».

Також протягом місяця було проведено експрес  опитування серед населення  міста, щодо проблеми насильства. Всього було опитано 104 особи. Чоловікам та жінкам ставили запитання «Які види насилля відомі? Чи ставали вони свідками вчинення насилля?, Чи знають куди потрібно звернутися у разі вчинення насилля?  За результатами опитування 74 особи розрізняють види насилля, 43 особи зазначили ,що не вважають психологічним насиллям над дитиною постановку в куток, 19 осіб не знають коди слід звертатися у разі загрози вчинення насильства. Найчастіше  респонденти зустрічаються з таким проявами насилля як:

- словесні образи -  68 осіб.;

- фізичне насильство - 17 осіб.;

- психологічне насилля ( крики, образи)- 91 особа;

- сексуальні домагання  - 3 особи.

 

 

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...