Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС працює команда експертів ВАО АЕС у рамках корпоративної партнерської перевірки Енергоатома
AA

На ЮУАЕС працює команда експертів ВАО АЕС у рамках корпоративної партнерської перевірки Енергоатома

З 2 по 4 листопада на Южно-Українській АЕС працює команда експертів Всесвітньої асоціації операторів АЕС (ВАО АЕС) у рамках корпоративної партнерської перевірки (КПП) ДП НАЕК «Енергоатом» (проходить з 31 жовтня по 14 листопада 2015 р.).

До групи міжнародних експертів, що здійснює перевірку на южно-українському майданчику, входять представники компаній-операторів атомних станцій з Чехії, Японії, США та Болгарії. Вони здійснюють обходи чистої та контрольованої зон енергоблоків АЕС, проводять інтерв'ю з керівниками підприємства і його структурних підрозділів.

Вітаючи гостей під час стартової наради, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зазначив: «Усвідомлюючи важливість корпоративної перевірки для компанії «Енергоатом» в цілому та Южно-Української АЕС зокрема, наш колектив серйозно готувався до цього заходу. У рамках підготовки до вашого візиту було проведено самооцінку за напрямками, визначеними в документі «Виробничі завдання та критерії їх виконання» у редакції 2013 року, підготовлено пакет попередньої інформації та сформовано робочі групи за кожною з областей перевірки. Сподіваюся, що проведена нами робота допоможе у виконанні завдань корпоративної партнерської перевірки».

Зі свого боку керівник команди експертів голова Цивільного комітету безпеки атомної станції Дуковани Алєш Джон підкреслив, що роль Всесвітньої асоціації операторів атомних станцій у світі зростає, кількість її членів продовжує розширюватися. Останніми роками у ВАО АЕС започатковано цілу низку нових програм, серед яких і корпоративні партнерські перевірки.

КПП - важливий інструмент для підвищення культури безпеки на атомних станціях. Метою таких перевірок є виявлення на рівні корпоративної організації областей для вдосконалення з метою підвищення безпеки та надійності АЕС, що входять до складу компанії. Крім того, визначається позитивний досвід у діяльності експлуатуючої організації, який зможе допомогти іншим операторам в підвищенні безпеки атомних електростанцій.

  Енергоатом уперше проходить корпоративну перевірку ВАО АЕС. Головна її відмінність порівняно зі звичайними партнерськими перевірками, які проводить асоціація, в тому, що експерти розглядають не конкретні факти виробничої діяльності, а базуються на інтерв'юванні топ-менеджерів компанії. Команда міжнародних експертів (всього 15 фахівців, загальний стаж роботи в атомній енергетиці складає 250 людино-років) протягом 2 тижнів вивчить ситуацію щодо корпоративного керівництва та управління в НАЕК «Енергоатом», а також проаналізує взаємодію між Дирекцією компанії та її відокремленими підрозділами. Відповідно до програми, на корпоративному рівні буде перевірено 7 областей: лідерство, управління, нагляд і моніторинг, підтримка та ефективність, людські ресурси, комунікації.

Протягом першої семиденки міжнародні експерти працюють у відокремлених підрозділах НАЕК, збираючи інформацію на місцях. Другий тиждень буде присвячено роботі в Дирекції Енергоатома, де команда ВАО АЕС узагальнить свої спостереження.

Попередній звіт за підсумками роботи експертів буде передано президентові НАЕК «Енергоатом» Юрію Недашковскому в кінці наступного тижня. «Я впевнений, що в ньому будуть не лише області для вдосконалення, а й хороші практики, якими ви можете пишатися перед усім світом», - заявив Алєш Джон на зустрічі з представниками ЮУАЕС.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...