Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС триває робота з профорієнтаційної діяльності
AA

На Южно-Українській АЕС триває робота з профорієнтаційної діяльності

У ВП «Южно-Українська АЕС» продовжується планомірна робота з орієнтації на професію випускників загальноосвітніх шкіл населених пунктів, що входять до зони спостереження атомної станції. Так, на початку жовтня в рамках проведення тижня профорієнтації ЮУАЕС приймала представників вищих навчальних закладів країни, що готують фахівців-атомників. У заході взяли участь викладачі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ»), Одеського національного політехнічного університету (ОНПУ), Вінницького національного технічного університету (ВНТУ), Національного університету «Львівська політехніка» (НУ «ЛП»), керівники та фахівці з професійної орієнтації Южноукраїнського управління освіти. Його мета - поліпшення взаємодії між навчальними  закладами, що готують фахівців для АЕС, і підприємством.

Южно-Українська атомна електростанція першою серед відокремлених підрозділів енергокомпанії провела тиждень профільних вишів України, в яких здобувають освіту майбутні фахівці атомної енергетики. За період перебування в місті-супутнику АЕС гості мали можливість зустрітися зі старшокласниками всіх шкіл і гімназії Южноукраїнська та їх батьками, ознайомитися з роботою енергокомплексу. У тижневому марафоні з професійної орієнтації у викладачів вишів був час і на те, щоб поспілкуватися з керівниками основних цехів ЮУАЕС. Під час зустрічі обговорювалися організація та якість підготовки молодих фахівців для підприємства, проведення виробничих і переддипломних практик у підрозділах атомної станції тощо. Результатом діалогу стала домовленість щодо узгодження тематики практик і дипломних проектів, аби вони були актуальними, інформативними та містили наукові дослідження. Викладачам також було запропоновано супроводжувати студентів під час проходження практики. Вони, у свою чергу, попросили атомників провести лекції про особливості роботи в цехах атомної станції.

- Для якіснішої підготовки кадрів і раціональнішого їх використання зворотний зв'язок дуже важливий, - підкреслив начальник управління кадрів ЮУАЕС В'ячеслав Губа. З цим згодні і викладачі вишів. Доцент кафедри техніки та електрофізики високої напруги НТУУ «КПІ» Ігор Маслюченко впевнений, що в зворотному зв'язку необхідно шукати консенсус: «Якщо ми знайдемо точки зіткнення - ви як експлуатаційники та ремонтники, ми як науковий потенціал, - то проблем не повинно бути».

Окремим блоком зустрічі розглядалися питання, що стосуються діяльності вишів і підприємства в рамках тристороннього договору цільової підготовки майбутніх атомників для Южно-Українського енергокомплексу. Угода трьох сторін - підприємство-студент-виш - забезпечує молодим людям гарантоване працевлаштування на атомну станцію. Так, з 2004 року на Южно-Українську АЕС було працевлаштовано 391 молодого фахівця. У 2014-2015 навчальному році ВП ЮУАЕС уклало з вищими навчальними закладами України 69 тристоронніх договорів. Зокрема, з ОНПУ - 38, з НТУУ «КПІ» - 10, з ВНТУ - 12, з НУ «ЛП» - 7, з Державним вищим навчальним закладом «Український державний хіміко-технологічний університет» - 2. Підписання такої угоди - відповідальний крок для студента. Він накладає на того, хто навчається у виші, цілий ряд зобов'язань, недотримання яких тягне за собою розірвання договору. За останній навчальний період через невиконання студентами умов документу, що стосуються навчання та дисципліни, було розірвано вісім договорів.

У рамках заходів тижня профорієнтації на Южно-Українській АЕС представники університетів також взяли участь у нараді Южноукраїнського міського управління освіти, де обговорили організацію підготовчих курсів для абітурієнтів, та провели окрему зустріч для працівників атомної станції, бажаючих отримати вищу освіту за заочною формою навчання.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...