Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартував цикл занять з профорієнтації для старшокласників
AA

На ЮУАЕС стартував цикл занять з профорієнтації для старшокласників

16 жовтня на Южно-Українській АЕС стартував цикл занять з профорієнтації для старшокласників загальноосвітніх шкіл населених пунктів, що входять до зони спостереження атомної станції. Перше заняття та екскурсія об'єктами Южно-Українського енергокомплексу організовано для учнів 10-х класів шкіл Арбузинського району.

Під час лекції старшокласникам було представлено список спеціальностей, затребуваних у атомній галузі, перелік вищих навчальних закладів, де можна отримати профільну освіту, а також підприємств галузі, куди можна буде влаштуватися на роботу після успішного закінчення вишу. Окремо йшла мова про тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Українського енергокомплексу. Юнаки та дівчата дізналися, що укладання такого договору і подальше дотримання його умов забезпечує молодим людям гарантоване працевлаштування на атомну станцію. Так, з 2004 року на підприємство прийнято 491 молодого фахівця, які отримали професію в рамках тристороннього договору цільової підготовки «АЕС-студент-виш». Крім того, під час заняття старшокласникам розповіли, як врахувати особисті якості, аби не помилитися у виборі життєвого шляху, про професії, затребувані у ВП ЮУАЕС, представили багато іншої цікавої та корисної інформації.

Екскурсія об'єктами енергокомплексу учасників занять з профорієнтації включала огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційному центрі атомної станції за допомогою спеціальних макетів фахівці відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації продемонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання підприємства.

Масштабну та планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження ЮУАЕС було започатковано в 2013-14 роках. У 2015-16 рр. ця робота продовжилась: загалом буде організовано 23 заняття для 65 старших класів. Планується, що їх відвідають більше 800 10-класників 30-кілометрової зони атомної станції - майбутні випускники загальноосвітніх шкіл Арбузинського,  Братського, Вознесенського, Доманівського, Первомайського районів, міст Южноукраїнськ і Вознесенськ.

Атомна енергетика - одна з ключових галузей України. Безпечну роботу АЕС забезпечують представники багатьох технічних спеціальностей. Обираючи професію атомника, молоді люди можуть розраховувати на гідну оплату своєї праці та надійні соціальні гарантії в майбутньому. При цьому рівень їх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне устаткування.

Підготовка висококваліфікованого персоналу для атомних станцій є на сьогодні одним з пріоритетних завдань галузі. У компанії «Енергоатом» цьому питанню приділяється серйозна увага. Великий колектив атомників повною мірою усвідомлює відповідальність за передачу накопичених знань і набутих навичок з надійної та безпечної експлуатації АЕС молодому поколінню. Роботі з молоддю присвячено один з розділів колективного договору НАЕК «Енергоатом».

 

Читайте також

Мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та відкриття Алеї Пам'яті в селищі Костянтинівка

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні, 07 травня 2024, в селищі Костянтинівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перем...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. При безпосередній участі у захо...

Інформаційно-історична година «В серцях і книгах пам'ять про війну». Южноукраїнська міська бібліотека

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в читальному залі Южноукраїнсь...

Комунальний заклад висловлює вдячність

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 06.05.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

  Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості н...