Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартував цикл занять з профорієнтації для старшокласників
AA

На ЮУАЕС стартував цикл занять з профорієнтації для старшокласників

16 жовтня на Южно-Українській АЕС стартував цикл занять з профорієнтації для старшокласників загальноосвітніх шкіл населених пунктів, що входять до зони спостереження атомної станції. Перше заняття та екскурсія об'єктами Южно-Українського енергокомплексу організовано для учнів 10-х класів шкіл Арбузинського району.

Під час лекції старшокласникам було представлено список спеціальностей, затребуваних у атомній галузі, перелік вищих навчальних закладів, де можна отримати профільну освіту, а також підприємств галузі, куди можна буде влаштуватися на роботу після успішного закінчення вишу. Окремо йшла мова про тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Українського енергокомплексу. Юнаки та дівчата дізналися, що укладання такого договору і подальше дотримання його умов забезпечує молодим людям гарантоване працевлаштування на атомну станцію. Так, з 2004 року на підприємство прийнято 491 молодого фахівця, які отримали професію в рамках тристороннього договору цільової підготовки «АЕС-студент-виш». Крім того, під час заняття старшокласникам розповіли, як врахувати особисті якості, аби не помилитися у виборі життєвого шляху, про професії, затребувані у ВП ЮУАЕС, представили багато іншої цікавої та корисної інформації.

Екскурсія об'єктами енергокомплексу учасників занять з профорієнтації включала огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційному центрі атомної станції за допомогою спеціальних макетів фахівці відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації продемонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання підприємства.

Масштабну та планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження ЮУАЕС було започатковано в 2013-14 роках. У 2015-16 рр. ця робота продовжилась: загалом буде організовано 23 заняття для 65 старших класів. Планується, що їх відвідають більше 800 10-класників 30-кілометрової зони атомної станції - майбутні випускники загальноосвітніх шкіл Арбузинського,  Братського, Вознесенського, Доманівського, Первомайського районів, міст Южноукраїнськ і Вознесенськ.

Атомна енергетика - одна з ключових галузей України. Безпечну роботу АЕС забезпечують представники багатьох технічних спеціальностей. Обираючи професію атомника, молоді люди можуть розраховувати на гідну оплату своєї праці та надійні соціальні гарантії в майбутньому. При цьому рівень їх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне устаткування.

Підготовка висококваліфікованого персоналу для атомних станцій є на сьогодні одним з пріоритетних завдань галузі. У компанії «Енергоатом» цьому питанню приділяється серйозна увага. Великий колектив атомників повною мірою усвідомлює відповідальність за передачу накопичених знань і набутих навичок з надійної та безпечної експлуатації АЕС молодому поколінню. Роботі з молоддю присвячено один з розділів колективного договору НАЕК «Енергоатом».

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...