Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колектив Южно-Українського енергокомплексу і жителі його міста-супутника попрощалися з людиною-епохою - Володимиром Павловичем Фуксом
AA

Колектив Южно-Українського енергокомплексу і жителі його міста-супутника попрощалися з людиною-епохою - Володимиром Павловичем Фуксом

25 вересня місто енергетиків Южноукраїнськ попрощалося з легендарною людиною, колишнім директором Южно-Української АЕС, який обіймав цю посаду більше 20 років і до кінця життя користувався беззаперечним авторитетом серед колег-енергетиків не лише в Україні, а й у багатьох інших державах, депутатом Миколаївської обласної ради, Почесним громадянином міста Южноукраїнська, Заслуженим працівником ВП «Южно-Українська АЕС», Заслуженим енергетиком України Володимиром Павловичем Фуксом.
У церемонії прощання взяли участь декілька тисяч людей. Останню шану людині, яка все життя присвятила атомній енергетиці, віддали представники колективу Южно-Українського енергокомплексу на чолі з генеральним директором Володимиром Лісніченком, компанії «Енергоатом», Українського ядерного товариства, багатьох інших підприємств і організацій, Миколаївської обласної ради, жителі міста атомників.

Володимир Павлович Фукс - один з тих, про кого без перебільшення можна сказати людина-епоха. З його ім'ям нерозривно пов'язана історія будівництва, пуску та експлуатації Южно-Української АЕС, а також спорудження і розвитку її міста-супутника Южноукраїнська. За етапами його трудового шляху можна повністю прослідкувати історію розвитку атомної енергетики країни. У 2002 році його було обрано консультантом апарату Ради національної безпеки та оборони України, в 2010 році - віце-президентом Українського ядерного товариства та головою Української організації атомної енергетики.

Володимир Павлович Фукс обирався депутатом Миколаївської обласної ради п'яти скликань. За багаторічну самовіддану працю, вагомий особистий внесок у розвиток атомної енергетики його неодноразово було відзначено високими нагородами: двома орденами Трудового Червоного Прапора, орденом «Знак пошани», орденом «За заслуги» III ступеня, медалями «За доблесну працю», «За трудову звитягу» та ін. Його діяльність, як талановитого керівника, була відзначена не лише в межах України, а й за кордоном. У 1997 році Южно-Українську АЕС було удостоєно міжнародної нагороди «За збереження і розвиток інтелектуально-кадрового потенціалу підприємства», а особисто В.П. Фукс, як керівник підприємства, отримав персональну нагороду у формі кришталевого лицаря та золотого нагрудного знаку «За мудрість і гнучкість політики управління». 

Володимир Павлович Фукс помер на 87-му році життя. Його життєвий шлях назавжди залишиться великою та яскравою сторінкою в історії атомної енергетики України. Його справу продовжують його учні - ті, кого він навчав жити й працювати. Вони, в свою чергу, дають путівку в життя новим фахівцям-атомникам. Отже ім'я і справи Володимира Павловича Фукса залишаться жити на Землі! 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...