Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Співпраця з батьками – допомога дітям!
AA

Співпраця з батьками – допомога дітям!

В рамках проведення профорієнтаційної акції «Палітра професій», яка щорічно стартує у вересні, в Южноукраїнській загальноосвітній школі №4 відбулися загальношкільні батьківські збори.

В заході, на який запросили батьків учнів 9-11 класів, взяла участь профконсультант Южноукраїнського міського центру зайнятості Оксана Пурло, а також представник банківської установи Олександр Кольчак та лікар-ювенолог Ірина Берикул.

Спільна робота проводилася у формі діалогу, в якому присутні взяли активну участь. Крім питань шкільного характеру, про які проінформувала директор школи Марина Карнаухова, профконсультант центру зайнятості Оксана Пурло ознайомила батьків та освітян з послугами служби зайнятості, які надаються учнівській молоді, наголосивши на тому, що сьогодні для того, щоб мати успіх на ринку праці, потрібно знати його сучасний стан. Фахівець служби зайнятості вкотре нагадала батькам про роботу ПАК «Профорієнтаційний термінал», який працює в школі. Зазначений програмно-апаратний комплекс дає змогу батькам розвинути більш детальне уявлення про ринок праці та допомогти дітям знайти оптимальний професійний шлях в житті. Він є незамінним помічником, своєрідним орієнтиром у багатогранному світі професій. В ПАК вміщено опис нових професій, зазначена їх актуальність на ринку праці. Самостійно оцінити свої професійні здібності, інтелект, пам'ять, характер учні можуть за допомогою тестів. За потреби, вони можуть ознайомитися з методами пошуку роботи, переліком адрес Інтернет-ресурсів, які надають інформацію про можливості працевлаштування.

Розміщення терміналу у загальноосвітній школі забезпечує доступність учнівської молоді до актуальної інформації, яка допомагає визначитися з власним професійним майбутнім, обрати професію, що користується попитом на ринку праці. Користувачі терміналу майже одностайно високо оцінили зручність користування цим пристроєм, підтвердили, що інформація, отримана за його допомогою, виявилася для них новою, цікавою, більшість з прочитаного й побаченого є пізнавальним, корисним, і безперечно знадобиться у майбутньому.

Під час  зборів батьки, за допомогою фахівця служби зайнятості, прийшли до висновку, що саме зараз старшокласникам необхідно заздалегідь визначитися зі сферою діяльності, в якій вони зможуть максимально розкрити свій потенціал. До цього відповідального рішення їм допомагають прийти батьки, а завдання фахівця з профорієнтації - максимально сприяти зорієнтуватися підлітків у виборі професії.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...