Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пригодницька гра - туристично-спортивний квест «Дізнайся більше»
AA

Пригодницька гра - туристично-спортивний квест «Дізнайся більше»

Напередодні відзначення Дня туризму в Україні та з  нагоди Дня фізичної культури і спорту, управлінням молоді, спорту та культури на міському пляжі організовано пригодницьку гру - туристично-спортивний квест «Дізнайся більше» для школярів молодших класів шкіл Южноукраїнська.  Метою заходу була популяризація фізичної культури, спорту, туризму, рухливого способу життя та пропаганда здорового способу життя.

Дітей умовно поділили на п’ять команд. Кожну команду супроводжував командир в одязі певного кольору. По маршрутній карті діти шукали спортивні та туристичні пункти. На кожному пункті тренери, вчителі фізичної культури, тренери-викладачі ДЮСШ повинні були презентувати той вид спорту чи туристичний напрямок, який вони представляють. Головна умова - дати змогу дітям випробувати себе на кожному етапі. 

Отже, під час заходу діти відвідали пункти: дзюдо, сімей-до карате, кіокушинкай карате, йоги. Долали навісну переправу зі спеціальною страхувальною системою на собі. Дізналися більше про те, як правильно збиратися в туристичні походи.

Наприкінці  квесту, організатори заходу пригостили дітей справжньою туристичною кашею, приготовленою на багатті, та смачним чаєм.

Працівники рятувальної станції міського пляжу, з нагоди святкування Дня рятівника, для учасників квесту організували показовий виступ з рятування на воді.

У кінці заходу організатори роздали дітям інформаційні буклети з телефонами відділень ДЮСШ та секцій всіх громадських організацій спортивного напрямку, що є у місті.

Вважаємо, що такі заходи дозволять дітям обрати те, що їм до вподоби не лише почувши інформацію від дорослих, а й опираючись на власні відчуття, емоції, спробувавши свої сили у запропонованих видах спорту, туризму.

В майбутньому управління молоді, спорту та культури планує продовжити практику проведення таких туристично-спортивних заходів, у яких діти прийматимуть найактивнішу участь. Сподіваємось, що єдиний у місті Южноукраїнську клуб  спортивного туризму, альпінізму, скелелазіння і спортивного орієнтування «Азимут» винайде можливість приєднатись до організації подібних заходів.

Управління молоді, спорту та культури висловлює подяку в організації   вчителям ЮЗШ №1 ім. Захисників Вітчизни Юрію Головатому та ЮЗШ№4 Юрію Макаренку, директору ЮДЮСШ Оксані Тімашковій, тренеру – викладачу Михайлу Прокоф’єву, голові обласній федерації сімей-до карате, кіокушинкай карате Олегу Вітковському, інструктору-методисту ДЮСШ Олені Рогожинській та працівникам управління освіти. 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...