Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Творча група "Фольк-music" відвідала Южноукраїнськ
AA

Творча група "Фольк-music" відвідала Южноукраїнськ

 

Метою програми "Фольк-music",  що транслюється на телеканалі Перший національний  є пошук та відродження музичного етносу, автентичних мелодій та народних пісень різних регіонів України.

Ведуча програми "Фольк-music"   народна артистка України Оксана Пекун не залишилась байдужою до виконання пісень колективу народного хору «Любисток».

Вперше з творчістю колективу народного хору «Любисток» Оксана Пекун познайомилась у 2011 році на Всеукраїнському фестивалі «Червона калина», наступна зустріч відбулась у  2013 році, настільки народну артистку України вразив колектив народного хору «Любисток» , що вже тоді, разом с продюсером пообіцяла, що цей колектив відзніме для прогарами  "Фольк-music"  та покаже  на телеканалі Першого національного.

І таки слово стримала!  

У  серпні місяці до  міста Южноукраїнська завітала делегація телеканалу Перший національний на чолі з народною артисткою України, ведучою телепрограми "Фольк-musik" Оксаною Пекун.

Головною метою візиту була зустріч з народним хором української пісні "Любисток" - керівник Лариса Григораш палацу культури  "Енергетик".

 Колектив народного хору "Любисток" зустрів шановних гостей хлібом-сіллю та українською піснею.

У вітальні Палацу культури відбулася тепла зустріч з учасниками хору, були висловлені думки щодо збереження та розвитку української народної пісні. Після чого відбулося прослуховування більше десяти пісень у виконанні хору "Любисток".

 Оксана Пекун та режисер програми "Фольк-musik" були по доброму вражені творчістю народного хору "Любисток", його репертуаром, оригінальністю обробок українських народних пісень. Тому не зволікаючи колективу було запропоновано виступити у Новорічній святковій програмі у Києві та взяти участь у телепрограмі  "Фольк-musik".

У ході перебування у місті Южноукраїнську головним спеціалістом відділу культури управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради Альоною Кущ для делегації була проведена пізнавальна екскурсія визначними місцями та об’єктами міста Южноукраїнська,  гості мали змогу помилувалися Бузькими краєвидами, почути цікаві легенди та повір’я пов’язані з нашим містом, що не могло їх не вразити. Гості відвідали художню галерею "Гард", де познайомились з творчістю місцевого художника Сергія Колпакова.

  Наступного дня творча група "Першого національного" вирушила далі по Миколаївщині в пошуках нових талантів та ідей!

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...