Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартує другий етап повірки датчиків автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки
AA

На ЮУАЕС стартує другий етап повірки датчиків автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки

11 серпня на Южно-Української АЕС розпочинається другий етап робіт зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Перевірку проводить ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», для її виконання блоки детектування буде демонтовано та доставлено на майданчик атомної станції.

Процес повірки розділено на два етапи: перший етап був виконаний у червні, другий буде реалізовано до кінця серпня. Це дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику ВП ЮУАЕС та у зоні спостереження атомної станції в період повірки.

Другому етапу повірки підлягають блоки детектування, встановлені в населених пунктах: м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ЮУАЕС), смт Арбузинка, с. Благодатне, с. Агрономія, м. Вознесенськ, смт Доманівка.

У цей же період, відповідно до затвердженого графіка, буде проводитися планова повірка вимірювачів радіаційного фону ВРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС: с. Новоселівка, с. Акмечетські ставки, с. Агрономія, смт Доманівка, с. Полянка, с. Благодатне, с. Костянтинівка, смт Арбузинка, с. Новокрасне, с. Семенівка, промзона ЮУАЕС (відділення №1 28-ї філії Енергодарського теплично-овочевого комбінату ДП «Агроспецсервіс»).

Після проведення повірки блоки детектування буде повернуто на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

 * Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

 

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...