Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги мешканців міста!
AA

До уваги мешканців міста!

УВАГА!  

В останній час збільшилась кількість випадків шахрайств, при яких зловмисники, представляючись по телефону працівниками міліції, вимагають гроші за визволення родичів, яких нібито затримано за скоєння тяжких злочинів.

Мета злочинців – виманити у громадян гроші, які вони повинні, «рятуючи» родича, переказати на певний банківський розрахунок або перевести на названу шахраями сім-карту.

Шановні Громадяни! В разі надходження такого телефонного дзвінка:

- Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів;

-  Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.

-         Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Також збільшилась кількість випадків шахрайств при яких зловмисники під виглядом купівлі товарів у мережі Інтернет, заволодівають реквізитами платіжних карток і здійснюють зняття грошових коштів, які знаходяться на рахунках громадян у тому числі і кредитного ліміту встановленого як додаткова послуга від банків. 

ЩОБ НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ШАХРАЇВ: 

-         Замовте окрему платіжну картку для здійснення будь-яких операцій пов’язаних з купівлею-продажем товарів в мережі Інтернет (без кредитних лімітів та не прив’язану до інших рахунків).

-         Підключить послугу СМС-інформування про операції з Вашим рахунком.

-         Пам’ятайте, що при зарахуванні грошових коштів на Ваш рахунок відправнику потрібно знати тільки номер Вашої карти. Якщо Вам дзвонить особа, яка представляється працівником банку та просить повідомити інформацію про пін-код, коди в СМС-повідомленнях, які приходять на Ваш телефон з банку та необхідні для зарахування коштів на Ваш рахунок – знайте, що це ШАХРАЇ, ЯКІ ВЖЕ НАМАГАЮТЬСЯ ЗНЯТИ КОШТИ З ВАШОГО РАХУНКУ.

Співробітники Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області звертаються до кожного мешканця міста з проханням обєктивно та правильно поводитись,  щоб не стати обєктом  злочинних посягань.   В разі виникнення необхідності звертатись до ЧЧ міськвідділу ( тел. 2-54-00 та «102») цілодобово. 

Вказану інформацію доведіть до відому родичів, знайомих та близьких.

 

 

 

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...