Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Український енергокомплекс відвідала громадськість селища Костянтинівка
AA

Южно-Український енергокомплекс відвідала громадськість селища Костянтинівка

24 липня Южно-Український енергокомплекс відвідала делегація смт Костянтинівка та с. Бузьке. Таким чином, відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС продовжує цикл круглих столів, присвячених питанням продовження терміну експлуатації другого енергоблоку ЮУАЕС. До складу делегації входили працівники селищної ради, медики, підприємці, працівники освіти та комунальної служби.

За традицією, що вже склалася, знайомство з енергокомплексом на Південному Бузі близькі сусіди атомників розпочали з відвідування інформаційно-культурного центру підприємства, повномасштабного тренажера АЕС, а також Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС. Після екскурсії гості взяли участь у зустрічі за круглим столом з фахівцями атомної станції.

Головною темою діалогу з атомниками були питання, що стосуються продовження експлуатації другого енергоблоку АЕС. Фахівці АЕС детально поінформували учасників «круглого столу» про  хід робіт і результати, які буде досягнуто після їх завершення. Проте темами загальної безпеки підприємства та продовження експлуатації атомних енергоблоків діалог не обмежився. Гості традиційно цікавилися фінансуванням програми соціального розвитку регіону, що входить до зони впливу Ташлицької ГАЕС, а також розмірами та розподілом компенсаційних субвенцій за ризик проживання в зоні спостереження атомної станції. Окремим предметом обговорення стало злиття міста-супутника АЕС з громадами Арбузинського району. Костянтинівка та Бузьке (входять до Костянтинівської селищної ради) - в числі населених пунктів, жителі яких добровільно виявили бажання об'єднатися з Южноукраїнськом.

Колектив Южно-Українського енергокомплексу знає, що інформування населення є найголовнішим аспектом довіри громадськості. Тому жодне запитання земляків не залишилося без відповіді. Відкритість і готовність до діалогу - головні складові інформаційно-роз'яснювальної роботи, яка послідовно та цілеспрямовано ведеться колективом атомників для формування об'єктивної громадської думки про роботу та безпечну експлуатацію об'єктів відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС».

За словами гостей, зустріччю та екскурсією вони залишилися задоволені. Спільну думку висловив фельдшер фельдшерсько-акушерського пункту с. Бузьке Анатолій Хоменко: «Дякуємо за запрошення та за дуже цікаву екскурсію. Ми вдячні вашим фахівцям і довіряємо вам домагатися продовження терміну експлуатації другого енергоблоку». 


 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...