Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українську АЕС доставлено мобільні насосні установки
AA

На Южно-Українську АЕС доставлено мобільні насосні установки

15 липня на Южно-Українську АЕС надійшли 3 нові мобільні насосні установки КрАЗ-63221 (МНУ-320), тим самим підприємство виконало черговий «постфукусімський» захід, що входить до Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки (К(з)ППБ). Спецавтомобілі виготовив кременчуцький автозавод «АвтоКрАЗ» спільно з українською компанією «Титал» (розробник і виробник пожежних, аварійно-рятувальних автомобілів і устаткування) за замовленням ВП ЮУАЕС.

ДП НАЕК «Енергоатом» послідовно веде діяльність з підвищення безпеки АЕС. У 2011 році Уряд України затвердив діючу сьогодні Комплексну (зведену) програму підвищення рівня безпеки, що враховує і заходи, сформовані на основі уроків аварії на АЕС Фукусіма. Наприклад, обов'язковий комплекс з «постфукусімських» вимог для Южно-Української АЕС передбачає 10 заходів щодо запобігання маловірогідним запроектним режимам внаслідок впливу природного характеру. Нові пересувні насосні пристрої якраз і призначені для запобігання ушкодженню палива під час запроектних аварій з довгостроковим знеструмленням АЕС, шляхом подачі води до найбільш критичних споживачів, таких як парогенератори, басейн витримки відпрацьованого палива та система техводи відповідальних споживачів.

Нові машини відрізняються від насосно-рукавних станцій (НРС-110), які було придбано у 2013 році для енергоблоку №1. Базою МНУ-320 стало шасі підвищеної прохідності колісної форми 6х6. Тактико-технічні характеристики такого шасі дозволяють експлуатувати його в обставинах повного бездоріжжя в різних кліматичних умовах. Цей всюдихід вантажопідйомністю в 21 тонну обладнаний капотом інтегрального типу.

Надбудова, встановлена на автомобіль, є спеціальним захисним контейнером. Його конструкція дає можливість мобільній насосній установці залишатися працездатною під час сейсмічного впливу в 8 балів за шкалою Ріхтера та температурою довкілля від -400С до +500С. Номінальні характеристики спецмашини гарантовано виконуються при атмосферному тиску від 630 до 800 мм ртутного стовпа, при температурі перекачуваної води від +50С до +800С.

- У мобільної насосної установки висока продуктивність: вона здатна закачувати 320 л води за секунду, тоді як НРС - лише 110 л. До того ж вона може функціонувати окремо від машини, - підтверджує технічні характеристики МНУ-320 начальник автоколони №3 автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС Павло Гавва, який доставив спецавтомобілі на місце дислокації. - Перед отриманням ми провели планові випробування установок щодо забору води. Вони показали, що техніка відповідає всім вимогам, які висуваються до неї.

Найближчим часом планується провести ряд випробувань установок приймальником і створити спеціалізовану бригаду з обслуговування МНУ-320, що складатиметься з фахівців АТГ і енергоремонтного підрозділу ВП «Южно-Українська АЕС». 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...