Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Закриття дитячого закладу відпочинку-табору з денним перебуванням «Калинонька»
AA

Закриття дитячого закладу відпочинку-табору з денним перебуванням «Калинонька»

26.06.2015 року відбулося закриття дитячого закладу відпочинку-табору з денним перебуванням «Калинонька».

Викладачі та вихованці табору підготували свято на якому було згадано, що робили, чому навчились і звичайно були підведені підсумки співпраці.

Час пролетів непомітно, закінчилась табірна зміна, але вихованцям є що згадати тому що за цей період було дуже багато цікавого та корисного.

Всіх дітей було об’єднано в 11 загонів: «Козачати», «Капітошки», «Світлячки», «Усмішка», «Невгамовні», «Калинові намистинки», «Дружба», «Водограй», «Кока-кола», «Скорпіони», «Юні самураї». Кожен загін обирав собі девіз, речівку, пісню.

            Звичайно, щоб відпочинок пройшов добре, необхідно для цього створити умови, де б дітям було комфортно і затишно. Тому для відпочинку дітей кожному загону було відведено дві кімнати. В одній – розташували ігрову кімнату, а в другій – спальня для денного відпочинку.

Виготовили емблеми з назвами загонів. В самих кімнатах облаштували загонові куточки, ігрові зони, а також прикрасили.

У фойє школи розташували стенд, на якому розміщено план роботи на кожний день, інформаційний куточок, який містив режим роботи табору, загони табору, путівку дня та графік відвідування басейну.

Працівники табору пройшли інструктажі з техніки безпеки.

Перед початком табірної зміни було цікаво і змістовно сплановано виховну роботу. Вона спрямована на відновлення фізичних та психологічних функцій дитячого організму, соціальної активності та формувалися за напрямками: спортивно-оздоровча, художньо-естетична, краєзнавча.

Табірне життя розпочалося з Дня знайомств. Щоденно ранок у таборі розпочинався з ранкової зарядки, яку на свіжому повітрі під веселу музику проводили інструктори з фізкультури. З метою оздоровлення та попередження захворювань діти займалися в басейні «Нептун», брали участь у спортивних змаганнях з футболу, волейболу, «Веселих стартах». Цікаво в таборі було проведено Всеукраїнський Олімпійський день. Діти із задоволенням брали участь у спортивному заході «Олімпійське лелеченя», у спортивному квесті з орієнтування на місцевості «Юний слідопит», флешмобі «Ми любимо спорт».

Перед екскурсіями чи прогулянками, відвідуванням басейну з вихованцями обов'язково проводилися цільові інструктажі.

Медичною сестрою було організовано і проведено пізнавальні бесіди щодо попередження кишкових захворювань. Також медична сестра постійно стежила за станом здоров'я дітей, повноцінним харчуванням, здійснювала контроль за гігієнічними процедурами, режимом провітрювання приміщень. Кожного тижня проводилась перевірка на шкіряні захворювання.

Цікавим був огляд кімнати «Світлиця», в якій зібрано багато старовинних речей та атрибутів українців.

Особливою популярністю користувався у вихованців художньо-естетичний напрям роботи, бо саме такі заходи сприяли розвитку обдарованості, дозволяли учням реалізувати свої творчі можливості, спробувати себе в різних ролях, проявити свій творчий потенціал. Відповідно до плану роботи було проведено «День бантиків», «День казки», «День моди», конкурс малюнків на асфальті, експрес-гру «Веселий потяг», гра «Що? Де? Коли?», концерт «Алло, ми шукаємо таланти» та інші.

Виконуючи Закон України «Про охорону дитинства»,  ст.. 31 Конвенції «Про права дитини» заплановано і проведено відвідування вихованцями музею «Козацької слави» і військової техніки, зустріч з ветеранами Другої світової війни, в загонах проведено бесіди, присвячені Дню Конституції України.

З метою попередження дитячої бездоглядності та злочинності в загонах були проведені зустрічі з представниками кримінальної міліції.

За бажанням дітей було здійснено зв'язок з міськими волонтерами, Діти навчилися плести маскувальні сітки, зробили обереги зі стрічок, приготували малюнки та листи для солдатів, які захищають нашу країну в зоні АТО.

Команда працівників табору – це творчі, енергійні, працьовиті і невгамовні люди. Це вони допомагали душі кожної дитини розкритися, немов квітка.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...