Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Обміняй цигарку на цукерку»
AA

«Обміняй цигарку на цукерку»

Вулична акція під такою назвою була проведена 29 травня до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням на території адміністративних будівель розташованих по бульвару Цвіточному. Працівники Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та волонтери агітували перехожих за здоровий спосіб життя.

Гасло акції: «Краще з’їсти цукерку, ніж викурити цигарку».

Мета акції: профілактика тютюнопаління та захворювання на туберкульоз, популяризація здорового способу життя, формування молодіжної субкультури з пріорітетами здоров’я, спорту, відмови від шкідливих звичок.  

Під час заходу організатори підходили до курців – перехожих нашого міста з пропозицією обміняти цигарку на цукерку. 

Обміняти нікотин на солодощі погоджувалися не всі курці, однак знайшлися «сміливці», які поставились до акції соціального спрямування з розумінням і залюбки взяли участь в обміні. 

Волонтери, які співпрацюють з ЮМЦСССДМ, поширювали інформаційні матеріали, щоб привернути увагу до проблем тютюнопаління та розповідали про шкідливі наслідки як активного, так і пасивного куріння. 

Організатори акції наголошували, що паління є причиною виникнення багатьох хвороб, таких як: туберкульоз, хронічний бронхіт, рак легенів, а така речовина як нікотин - спричиняє спазм судин, погіршує доставку кисню до серця і мозку, підвищує артеріальний тиск та збільшує ризик виникнення інфаркту міокарда або інсульту.  

Цінуйте життя, бережіть своє здоров’я та рідних. 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...