Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У міському музеї Южноукраїнська експонується ікона, написана на ящику від набоїв із зони АТО
AA

У міському музеї Южноукраїнська експонується ікона, написана на ящику від набоїв із зони АТО

6 травня у виставковій експозиції Южноукраїнського міського історичного музею з’явився новий незвичний експонат - ікона, яку її автор Наталія Волобуєва написала на ящику від набоїв, привезеному з зони АТО.

Ікона придбана генеральним директором ВП ЮУАЕС Володимиром Лісніченком під час благодійної виставки-аукціону, організованої за сприяння ДП «НАЕК «Енергоатом» та Національного музею українського народного декоративного мистецтва. Усі кошти, зібрані на аукціоні (більше 100 тис. грн) направлено на підтримку Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, який надає допомогу військовим і цивільним у зоні проведення АТО на сході України.

Перед тим, як потрапити до міського історичного музею, ікона деякий час розміщувалась у бібліотеці Палацу культури «Енергетик» ВП «Южно-Українська АЕС», де була ключовим фрагментом книжкової виставки, присвяченої Дню пам’яті та примирення і 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.  Тож її першими глядачами в Южноукраїнську стали учасники творчих колективів Палацу культури та любителі книги міста атомників.

Своїми враженнями від побаченого поділився директор ПК Олександр Заболотний: «Найперше, що вражає, - це контраст ідей. Ікона, написана на ящику, вміст якого сіяв смерть, на мою думку, є відображенням боротьби сили війни та розрухи з силами вічності, добра і миру. У цьому випадку техніка виконання та художні прийоми відходять на другий план, а сама ікона сприймається як символ перемоги життя над смертю».

У Южноукраїнському міському історичному музеї ікона, придбана на благодійному аукціоні, буде експонуватися до 11 травня. Далі її буде передано до музею Южно-Українського енергокомплексу.

Генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко з придбаною на аукціоні іконою

В бібліотеці ПК «Енергетик» ВП ЮУАЕС

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...