Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звернення директора виконавчої дирекції Фонду Валерія Акопяна з нагоди Всесвітнього дня охорони праці
AA

Звернення директора виконавчої дирекції Фонду Валерія Акопяна з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Шановні колеги!

28 квітня в Україні щорічно відзначають День охорони праці. Цьогоріч Всесвітній день охорони праці проходить під девізом - «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».

Аналізуючи виробничі фактори, які негативно впливають на людину, систематизуючи інформацію про причини, події та обставини настання нещасних випадків та виникнення професійних захворювань, впевнено можна сказати, що так званий «людський фактор» присутній у формуванні причин майже 90% нещасних випадків.

Уроджене почуття небезпеки в людини розвинене недостатньо й у ряді мотивацій її діяльності «безпека» стоїть на другому місці після «вигоди».

Головним інструментом профілактики для страхових експертів Фонду є «слово», «партнерський зв'язок», «співпраця із страхувальником». Саме ці інструменти дають можливість донести до страхувальника та застрахованої особи сутність та важливість безпечної праці, закласти в їх дії, в організацію виробництва основні цінності культури охорони та гігієни праці. Змінити відношення до власної безпеки, до цінності життя та власного здоров'я, можна лише достукавшись до самого серця працюючого.

Людина з високим рівнем культури безпечної життєдіяльності, проявляє її, насамперед, у дбайливому ставленні до себе, навколишнього середовища. Така особистість не стає суб'єктом і об'єктом небезпеки для інших.

Фонд наполегливо, крок за кроком, з року в рік, робить усе, щоб підвищити рівень культури безпечної праці, в т.ч. і через фінансування навчання спеціалістів з охорони праці. Рівень знань з охорони праці, а відповідно і культурний рівень безпеки праці, ми намагаємося поступово наблизити до європейських стандартів.

Фонд дійсно є тим інститутом, який здатен через використання інструментів профілактики впливати на підвищення рівня культури безпечної праці. Ставлення страхувальника та застрахованої особи до власної безпеки перебуває у прямому зв'язку з роботою, яку проводить Фонд, оскільки роботодавець розглядає його як страхову компанію, яка страхує життя, здоров'я та працездатність працюючої людини. Фонд є тим гарантом, який завжди виконує взяті на себе зобов'язання по здійсненню страхових виплат. Саме тому роботодавець має прислухатися до порад із створення безпечних умов праці на підприємстві. Рекомендації, поради страхового експерта з охорони праці з приводу покращення стану охорони праці на підприємстві стають запорукою того, що стосунки між Фондом та страхувальником будуються як партнерські, що обумовлює, в свою чергу, ставлення до реалізації запропонованих профілактичних заходів, не як до чогось примусово нав'язаного, а як до дружньої поради, яка може зберегти життя людини, його здоров'я та працездатність, а відповідно і кадровий потенціал роботодавця, його кошти та інвестиційну привабливість.

Саме через дотримання партнерських відносин між Фондом та страхувальником народжується нове ставлення до безпеки праці, превентивна культура безпеки і гігієни праці на підприємствах. У суспільстві має зростати усвідомлення того, що співпраця та діалог між усіма учасниками з питань охорони праці є пріоритетними, адже поліпшення умов праці та її безпека одночасно зберігають здоров'я працівників і підвищують продуктивність праці.

Звертаюся до керівників всіх підприємств, інженерів з охорони праці, звичайних працівників – будьте пильними, дотримуйтеся правил з охорони праці, дбайте про безпеку праці на своєму підприємстві, робочому місці, як у власному домі, і позитивні результати вашої роботи не змусять себе чекати.

  Бережіть себе і нехай вас береже Господь від лиха та нещасть!

Валерій Акопян,
директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...