Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відкриття оздоровчо-профілактичного центру «Малята-здоров’ята»
AA

Відкриття оздоровчо-профілактичного центру «Малята-здоров’ята»

2 квітня 2015 року у  комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» відкрився  оздоровчо-профілактичний центр «Малята-здоров’ята». В урочистому відкритті взяли участь секретар Южноукраїнської міської ради Дмитро Мірошник, заступник міського голови Ярослава Нікітіна, начальник управління освіти Юрій Сінчук, голова батьківського комітету закладу, голова наглядової ради Южноукраїнського міського благодійного фонду «Родина» Сергій Шарата, працівники.

Секретар міського ради був проінформований про те, що ідея відкриття такого центру на базі освітянського закладу   виникла  ще чотири роки тому. Для цього адміністрація закладу  підготувала свій проект для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів програм розвитку місцевого самоврядування.  У 2012 році, на жаль, проект «Оздоровчо-профілактичний центр «Малята-здоров’ята» не здобув перемогу на Всеукраїнському рівні.

У 2013 році проект було визнано переможцем у міському конкурсі проектів та програм розвитку галузі «Освіта». Вартість проекту становила 100 тис гривен.   У зв’язку  з відсутністю коштів він не був профінансований. Не зважаючи на це, адміністрація спільно з батьківським комітетом ЦРД «Гармонія»   не втрачали ентузіазму та плідно працювали над ремонтом та облаштуванням  приміщення під оздоровчо-профілактичний центр, придбанням фізіотерапевтичного обладнання, підготовкою необхідної нормативно-правової документації. Вартість виконаних робіт становить близько 140 тис гривен, які профінансовано за рахунок благодійного фонду «Родина». Саме завдяки проведеним заходам і відбулося довгоочікуване відкриття оздоровчо-профілактичного центру «Малята-здоров’ята».

Але, найцінніший  об’єкт центру -  соляна  кімната - не обладнана. Під час урочистостей секретар Южноукраїнської міської ради Дмитро Мірошник запевнив  адміністрацію та батьків  у тому, що він особисто сприятиме забезпеченню фінансування виграного проекту.  Колектив працівників, батьків та дітей центру розвитку дитини «Гармонія» з надією дивляться у майбутнє, адже аналогів такого оздоровчо-профілактичного центру серед дошкільних закладів України немає.

 

 

 

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...