Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Справжній педагог повинен працювати на майбутнє
AA

Справжній педагог повинен працювати на майбутнє

Сьогодні у нашому суспільстві виникла нагальна потреба  у творчих, діяльних і обдарованих, інтелектуально й духовно розвинених громадянах. Проблема творчості стала  досить актуальною і необхідною умовою існування. А її прояви доступні небагатьом обраним геніям людства.    Учителі  української мови та літератури  м. Южноукраїнська   спрямовують свою роботу  на формування саме  творчої особистості. Тому 18 березня 2015 року на базі Южноукраїнської гімназії №1 та загальноосвітньої школи №3 відбувся міжрайонний семінар з проблеми «Акмеологічний підхід до формування творчої особистості учня на уроках української мови і літератури».

Метою семінару було ознайомлення з системою роботи вчителів щодо формування творчої особистості учнів на уроках української мови і літератури, пошук шляхів модернізації навчально-виховного процесу за рахунок впровадження прогресивних інноваційних методик і технологій навчання  як умови самовдосконалення вчителя і самореалізації учня, ознайомлення з основними формами і методами акме-технологій.

У роботі заходу  взяли  участь: заступник начальника управління освіти  Олег Пузир, який доповів про  створення умов для розвитку творчого потенціалу педагогічних працівників міста; завідувач методичним кабінетом Любов Маленька висвітлила питання щодо впровадження інноваційних форм навчання педагогів, які є запорукою успішного впровадження основних ідей Державного стандарту; методист методичного кабінету Вікторія Антонюк виступила з доповіддю  «Сучасний урок – спільна творчість учителя і учнів - шлях до вершин майстерності і пізнання».

У рамках семінару гості з м. Вознесенська, Вознесенського району, м. Первомайська, Первомайського району, Доманівського району  відвідали урок  літератури рідного краю (гімназія №1, учитель Аліна Куковицька), позакласний захід - «Тарас Шевченко і наш край - рідна Миколаївщина» (школа №3, учителі Світлана Чернега, Олена Кабанець), а також стали учасниками засідання методичної комісії вчителів української філології з теми «Акмеологічний підхід до формування творчої особистості учнів на уроках» (школа №3, учитель Олена  Малік). 

На згадку про проведений захід учителі – словесники подарували гостям «Збірник диктантів з української мови», укладений спільним зусиллями, який відповідає  програмовим вимогам та містить тексти, пов’язані з історією рідного краю, України, відродженням духовності українського народу.

 

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...