Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представництво інтересів громадян прокуратурою міста
AA

Представництво інтересів громадян прокуратурою міста

Відповідно до статті 121 Конституції України на органи прокуратури покладено здійснення представництва інтересів громадян в суді у випадках, визначених законом. Тобто, представництво прокуратурою інтересів громадян в суді є самостійною конституційною функцією, яка ґрунтується безпосередньо на нормі Конституції України та здійснюється органом, який не має свого інтересу і завжди виступає на варті законності.

Захист прав громадян на оплату праці, соціальне і пенсійне забезпечення визначено пріоритетними напрямками прокурорської діяльності.

Згідно зі ст. 361  Закону України "Про прокуратуру", представництво прокуратурою інтересів громадянина в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів громадянина або держави у випадках, передбачених законом. Підставою представництва в суді інтересів громадянина є його неспроможність через фізичний стан, недосягнення  повноліття, похилий вік, недієздатність самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження.

З метою представництва громадянина прокурор має право звернутись до суду з позовами (заявами, поданнями), вступати у справу, порушену за позовами (заявами, поданнями) інших осіб на будь-якому етапі розгляду, ініціювати перегляд судових рішень, брати участь у розгляді справ.

Таким чином, у разі відсутності можливості самостійно захистити свої законні права чи інтереси або реалізувати процесуальні повноваження, Ви можете з метою представництва інтересів в суді звернутися до прокуратури міста Южноукраїнська, що знаходиться за адресою: м.Южноукраїнськ, вул.Миру, 11.

 

Читайте також

Семінар для учнів ліцею

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20.05.2024 року за ініціативи управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 21.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 21 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, солдата, навідника 1-го т...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, водія 17-го окремого мото...