Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Заняття Школи відповідального батьківства
AA

Заняття Школи відповідального батьківства

 

В кожній дитині спить талант,
але не всі батьки вміють його розбудити

 

25 лютого відбулось заняття Школи відповідального батьківства, темою якого стало: «Визначаємо здібності власної дитини».

Під час заняття батькам було запропоновано схематично зобразити емблему своєї сімї, шляхом «мозкового штурму» назвати всі здібності, які може мати людина та класифікувати за типами, об’єднавшись в групи визначити послідовність розвитку здібностей дитини, пройти тест та отримати відповідь на питання: «Чи обдарована моя дитина?».

Дані сучасних наукових досліджень свідчать, що як мінімум одна дитина з десяти (а це дуже велика цифра) народжуються настільки обдарованою, що могла б стати в майбутньому видатною в певній галузі. Половина всіх новонароджених дітей мають здібності вище середнього рівня. Таким чином, серед дітей – здібних і обдарованих дуже багато. Серед підлітків – талантів уже значно менше, а талановитих доросли взагалі небагато. Що ж відбувається з талантом людини? Де він втрачається?

Справа в тому, що батьки і педагоги займаються розвитком здібностей і обдарувань дітей, починаючи в основному з їх шкільного віку (репетитори, гуртки, художні й музичні школи, спортивні секції). Хоча давно вже доведено, що таланти потрібно «вирощувати» з перших років життя дитини.

Шановні батьки!

Пропонуємо вам не чекати, доки здібності і таланти ваших дітей яскраво проявляться (чи не проявляться) у шкільному віці. Адже існує небезпека, що при наявності здібності та відсутності в цей час допомоги з боку дорослих талант може завуалюватися, а той зовсім зникнути. Здібна дитина, якій пощастило з люблячими й розуміючими батьками, має більше шансів успішно розвинути всі свої здібності й обдарування!

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...