Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні батьки! Увага! Увага! Увага!
AA

Шановні батьки! Увага! Увага! Увага!

Сексуальне насилля! Що треба знати про це???

ПАМЯТАЙТЕ! Існує чимало небезпек для здоров’я дітей, їх морального стану, а іноді й життя. Одним із небезпечних проявів сучасності є педофілія. Особливо небезпечними збоченцями є ті, для кого маленькі діти – об’єкт підвищеного сексуального потягу. Деякі з них навіть розуміють аморальність і протизаконність своїх дій, але статевий потяг перемагає. Психологи вважають, що такі люди вміють швидко змінювати свою поведінку, володіють  акторськими здібностями. А тому дуже небезпечні для дітей! Задумайтесь над цим!!! Ви повинні бути впевненими, що дитина вам довіряє і завжди  розповість про свої неприємності. Зумійте переконати сина чи доньку в тому, що є такі дорослі «дяді», які можуть зробити боляче і змусити  робити   неприємні речі. Дорослі мають знати, що найчастіше безпека може підстерігати дитину у дворі. Найкращий спосіб – наочна демонстрація небезпечних місць: люки, підвали, горища, будівельні площадки.

 

Поясніть у  доступній формі, чому не можна гратися у місцях, де можуть бути   сумнівні компанії, де можуть закритися двері і  не буде змоги    вийти. У такій ситуації    не треба  плакати, а ВАРТО кричати на весь голос і звати на допомогу. Діти повинні знати, що пересуватися потрібно тільки людними місцями, у них має бути кнопка виклику батьків в один дотик на мобільному телефоні, якщо незнайомець взяв за руку (плече) – вирватися і тікати, внести в мобільний телефон номер міліції (05136)  2-54-00. 

 

Шановні батьки! Запамятайте!  

1.Не залишайте дітей без нагляду!

2.Суворо забороніть вступати в розмови з незнайомцями!

3.Поясніть, що не можна брати подарунки або гроші від незнайомих людей! Не можна з ними нікуди йти (кіно, кафе тощо), як би привабливо це не звучало!

4. Памятайте! Педофіл - це актор! Він може представитися дітям тренером, учителем, лікарем, інженером ЖКГ…  Навчіть дитину говорити  незнайомцям, що перш ніж піти кудись,  вони запитають дозволу своїх батьків.

 5.Увечері обов’язково обговорюйте з дитиною події дня! Чи бачила вона когось  підозрілого (часто насильники відслідковують дітей кілька днів).

6.Цікавтеся друзями та знайомими вашої дитини!

7.Забороніть заходити в ліфт із незнайомцями! Якщо вже так сталося, то навчіть користуватися кнопкою виклику диспетчера!

8.Навчіть дитину нікому не розповідати про час   повернення  членів сімї з роботи, а      додому йти впевнено і не виказувати свого страху!

9.Заборонити відчиняти двері стороннім особам!

З раннього дитинства треба вчити дитину, що сексуальні відносини між дорослими і неповнолітніми заборонені і караються законом!!!

 

Дитина повинна:

-уміти відмовляти незнайомим людям;

-розуміти, що її тіло належить тільки їй і ніхто сторонній не має права до нього торкатися;

-бути впевненою, що вдома її вислухають і зрозуміють;

- знати,   що не винна в тому, що викликає нездоровий інтерес дорослого чоловіка;

- у разі небезпеки голосно звати на допомогу!

Шановні батьки!

Будьте завжди насторожі!!!

Уважно придивляйтеся до поведінки вашої дитини, до її інтересів та оточення!!!


Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...