Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У загальноосвітніх навчальних закладах міста проведена єдина виховна година «День Гідності та Свободи»
AA

У загальноосвітніх навчальних закладах міста проведена єдина виховна година «День Гідності та Свободи»

20 листопада в загальноосвітніх навчальних закладах міста проведено єдину виховну годину щодо відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи, визначеного Указом Президента України.

Цей день започатковано з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Форма проведення виховних годин була  різною: уроки-презентації, класні години-екскурси до подій на Майдані, години спілкування, відео перегляди,  екскурсія до  шкільного музею Бойової Слави, на стендах яких висвітлено події на Майдані та героїв Небесної Сотні; екскурсії до бібліотек з метою ознайомлення з відповідною літературою.

Учні пригадали події Майдану в Києві, Революцію Гідності та Свободи, під час якої український народ піднявся на боротьбу за свою гідність. Хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної Сотні. Закінчили виховну годину Гімном України та сподіваннями на те, що Україна назавжди залишиться єдиною, вільною та  європейською  державою.


 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...