Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День спільних дій в інтересах дітей
AA

День спільних дій в інтересах дітей

          20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН  проголосила Декларацію прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини.

          Через 20 років, 20 листопада 1989 року  Генеральною Асамблеєю ООН прийнята та відкрита для  підписання, ратифікації та приєднання Конвенція ООН про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. Конвенцію підписали 195 країн світу. В Україні Конвенція  набула чинності 27 вересня 1991 року.

          У 2003 році на Всеукраїнському Форумі неурядових організацій започатковано проведення 20 листопада в Україні «Дня спільних дій в інтересах дітей». Зараз проблема дитинства є головною проблемою у всьому світі, бо діти  - наше майбутнє.

        Ратифікувавши Конвенцію ООН про права дитини Україна не тільки поклала на себе зобовязання  щодо захисту прав дітей, але й визнала свою відповідальність перед світовим  співтовариством щодо забезпечення на своїй території всіх положень цього документа, підтвердила свій курс  на підтримку  загальнолюдських цінностей та розбудову  демократичної держави.

      Захист прав дітей є приорітетним напрямком  в роботі ДЗ СМСЧ-2. З 2005 року ДЗ СМСЧ-2 перша в Миколаївській області отримала статус «Лікарня доброзичлива до дитини».

      З січня 2007 року в м. Южноукраїнську на базі ДЗ СМСЧ-2  також першою в Миколаївській області була створена «Клініка доброзичлива до молоді»,  яка почала свою роботу  під егідою МОЗ України і ЮНІСЕФ, та офіційно отримала сертифікат.

     Педіатрична служба реалізує заходи з охорони дитинства в рамках Державних програм, та адаптованих до них 12 міських програм та плану Регіональних заходів Національного плану на виконання Конвенції ООН про права дитини до 2015 року. Педіатрична  служба ДЗ СМСЧ-2 МОЗ України постійно направляє свої зусилля на забезпечення прав дитини на виховання і розвиток в сімейному оточенні, з метою  є створення умов, де кожна дитина зростає  і розвивається у безпечному середовищі сімї та громаді.

       Дитячою поліклінікою проводиться активна співпраця з соціальними службами  м. Южноукраїнська:

  1. Управліннями праці та соціального захисту населення ЮУ міської ради начальник Гехад Е.Е.
  2. ЮУ ЦСССДМ Директор Дизик А.А.
  3. Службою у справах дітей  заст. начальника Полячук  О.І.
  4. Управлінням освіти ЮУ міської  ради  начальник Сінчук Ю.М.
  5. Сектором кримінальної міліції і відділом у справах дітей Южноукраїнського міського відділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області начальник Бінюк В.О.

-          Спільно з службами проводиться курація сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах;

-           В дитячій поліклініці з 2009 року працює спеціальна експерта  медична комісія для огляду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-          Двічі на місяць проходять засідання ЛКК за участю соціальних служб міста по затвердженню ІПР на дітей інвалідів.

Зав. пед. відділенням Кобзар Л.Л. входить до складу дорадчого органу з розгляду питань щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах, та до складу робочої групи із контролю за цільовим використанням допомоги при народжені дитини.

         Зав. дитячою поліклінікою Качуровська Ж.Д. є членом комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради. Голова комісії – міський голова Квасневський Є.А.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...