Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працевлаштування переселенців із зони проведення АТО
AA

Працевлаштування переселенців із зони проведення АТО

Переселенці із зони проведення АТО, які працювали на держпідприємствах, можуть бути працевлаштовані тільки на умовах неповного робочого часу. Такою є позиція Мінфіну України, викладена у листі «Щодо працевлаштування громадян з зони АТО» від 01.09.2014 № 31-08040-06-3/22381.

У більшості випадків при переміщенні громадян із зони проведення антитерористичної операції їх трудові книжки залишаються в організаціях, розміщених у цій зоні. На місці прибуття працевлаштування таких громадян без трудових книжок можливе лише на умовах сумісництва.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 № 245 загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Тобто, на думку Мінфіну України, такі громадяни не можуть працевлаштуватися на повну норму робочого часу та отримувати заробітну плату за повний робочий місяць.

З метою допомоги вимушеним переселенцям у питаннях працевлаштування,  Міністерство соціальної політики забезпечило можливість отримання дублікату трудової книжки.

Відтепер, дублікат видаватиметься за новим місцем роботи, якщо у працівника відсутній доступ до трудової книжки внаслідок надзвичайної ситуації, передбаченої Кодексом цивільного захисту, або проведення АТО на території, де раніше працювала особа.

Для отримання дублікату працівник подає до служби кадрів на новому місці роботи заяву та отриману ним у письмовому вигляді інформацію зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при СБУ про проведення АТО на території, де він працював. Коли доступ до оригіналу буде відновлено, працівнику будуть перенесені дані з дубліката про періоди роботи до трудової книжки. При цьому на першій сторінці дубліката робиться напис: «Дублікат анульовано», посвідчується печаткою роботодавця за останнім місцем роботи працівника та дублікат повертається його власнику.

Зазначимо, що відповідні зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників затверджені спільним наказом Міністерства соціальної політики та Міністерства юстиції від 06.10.2014 р. № 720/1642/5, зареєстрованим у Мін’юсті 21 жовтня 2014 р. за № 1304/26081.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...