Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колектив ЮУАЕС зустрічав військовослужбовців, які повернулися з зони проведення АТО
AA

Колектив ЮУАЕС зустрічав військовослужбовців, які повернулися з зони проведення АТО

 12 листопада на Южно-Українській АЕС хлібом-сіллю зустрічали військовослужбовців військової частини 3044 Національної гвардії України, що несе охорону об'єктів енергокомплексу. З 24 вересня по 8 листопада вони виконували військово-бойові завдання з захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Це вже третій склад добровольців військової частини, який за ротацією в кінці вересня змінив другу десятку бійців, які повернулися додому з війни.

Южноукраїнські герої - майор Ігор Моспан, старші лейтенанти Андрій Ткаченко та Олександр Жук, прапорщики Віталій Тимошенко, Роман Бочкарьов, Олександр Ткаченко, старший сержант Олександр Ляпало, сержант Євген Гриценко, молодші сержанти Дмитро Приходько та Олександр Народовий - впродовж 45 днів забезпечували мир у населених пунктах Слов'янськ і Сіверськ. На сьогодні чергова десятка їхніх товаришів за ротацією відправилася в зону АТО.

Під час урочистого заходу, на якому зібралися представники колективу Южно-Українського енергокомплексу, Южноукраїнського міського виконавчого комітету, а також родичі бійців, було сказано багато теплих слів. Воїнів вітали з поверненням додому, дякували за вірність ратному обов’язку. «Дякуємо, що повернулися живими та виконали справжню чоловічу роботу, - сказав у вітальному слові генеральний директор Южно-Української АЕС Володимир Лісніченко. - Особлива вдячність командирові групи Ігорю Моспану за те, що зберіг життя хлопцям, а також батькам, які виховали справжніх патріотів, і близьким, які підтримували їх під час несення служби в «гарячих» точках країни. Зустрічаючи хлопців із зони АТО, мені завжди хочеться сказати, що це було їхнє останнє відрядження туди, і дай Боже, щоб так і було».

За високий професіоналізм, особисту мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі наказом Командувача Національної гвардії України сімом військовослужбовцям у порядку заохочення були присвоєні чергові військові звання. Від імені трудового колективу ЮУАЕС бійцям вручили подарунки, а від мера міста-супутника атомної станції - листи подяки.

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...