Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 28 жовтня на площі Перемоги відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-їй річниці визволення України від фашистських загарбників
AA

28 жовтня на площі Перемоги відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-їй річниці визволення України від фашистських загарбників

         

28 жовтня на площі Перемоги відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-їй річниці визволення України від фашистських загарбників. Кажуть, що без пам’яті про минуле, не побудувати сьогодення та майбутнього. Саме тому, сьогодні цій події приділяється багато уваги. У заході взяли участь представники виконавчих органів ради, депутати Южноукраїнської міської ради,  представники   ВП «Южно - Українська АЕС», члени міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України, учні шкіл міста, представники місцевих засобів масової інформації.

З привітаннями виступили Южноукраїнський міський голова Євген Квасневський, начальник управління соціального розвитку ВП ЮУАЕС Валерій Кичак та член міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України Лариса Петрівна Баликіна.

Під час урочистостей згадали героїв нашого міста - ветеранів, які пережили ті страшні часи, пом’янули хвилиною мовчання тих, кого з нами вже немає. За давньою традицією, було покладено квіти до вічного вогню та пам’ятного знаку на горі Пугач. Це почесне право було надано членам міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України Пономарьовій Галині Михайлівні та Васильцевій Валентині Аркадіївні.

       Святковий настрій присутнім створив виступ легендарного колективу - народного хору «Ветеран» ПК «Енергетик». Урочистості завершилися покладанням квітів до стелли Меморіального комплексу Захисників Вітчизни.

Відзначення 70-ої річниці визволення України від фашистських загарбників продовжилося  відкриттям нової експозиції «Не згасне полум’я перемоги» в Южноукраїнському міському історичному музеї.

До огляду представлено елементи озброєння, нагороди, історичні документи та особисті речі безпосередніх учасників бойових дій у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. Також, для відвідувачів музею експонується фотохроніка визвольних боїв за територію України 1944 року. Окрасою зали став триптих «Форсування Південного Бугу» южноукраїнського художника Сергія Колпакова.

 Запрошуємо гостей та мешканців міста відвідати виставку, що триватиме до 14 листопада 2014 року, вас за адресою:

 м. Южноукраїнськ

 вул. Набережна Енергетиків, 12-а

 тел. для довідок (05136) 2-12-71

 Графік роботи музею : пн.- пт.: 8:00 – 17:00

                                      сб.- нд. : вихідні

 



 

 

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...