Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чергова група співробітників НАЕК «Енергоатом» успішно пройшла навчання військовій справі
AA

Чергова група співробітників НАЕК «Енергоатом» успішно пройшла навчання військовій справі

17 жовтня на базі навчального центру військової частини 3044 з охорони Южно-Української АЕС відбулася церемонія закриття навчальних курсів з оновлення загальновійськових навичок. Курс «молодого бійця» успішно пройшли 29 осіб (10 з них працівники ЮУАЕС, решта - співробітники Дирекції ДП НАЕК «Енергоатом»).

Це вже друга група людей, що виявили бажання сформувати або відновити знання та уміння в основних військових дисциплінах під керівництвом досвідчених інструкторів. Вік учасників процесу - від 29 до 59 років. Деякі з них до цього моменту не мали навичок у військовій справі, проте, як відзначають інструктори, до кінця навчання вони виконували всі нормативи нарівні з тими, хто військову підготовку проходив у армії.

Програму навчання було складено южно-українськими фахівцями та розраховано на 12 днів. У процесі, за результатами підготовки першого курсу, її було скореговано - переглянуто тематику занять, більше уваги приділено тактичній підготовці, роботі на блок-постах, тобто тому, які вимоги сьогодні диктує ситуація. До програми навчання також увійшли теми щодо заходів безпеки, правової, вогневої, тактичної та інженерної підготовок, надання допомоги пораненим і постраждалим у бойових умовах, з військової топографії, орієнтування на місцевості, рукопашного бою та ін.

Як сказав на урочистому шикуванні з нагоди закінчення курсу навчання заступник генерального директора з кадрів і соціального розвитку ЮУАЕС Володимир Авраменко, «навіть, якщо отримані знання ніколи не будуть застосовані на ділі, то ворог, який зазіхнув на цілісність нашої держави знатиме, що в нас є патріоти, які завжди готові захищати свою Батьківщину».

- Обстановка в нашій країні така, що у будь-який момент знадобляться знання, які ми тут отримали, вміння поводитися зі зброєю. З іншого боку, будь-яка людина чоловічої статі  має перевірити свої сили та дізнатися, на що вона здатна у фізичному плані. Я сам у армії не служив, тому мені хотілося оволодіти навичками, - ділиться враженнями учасник курсів, провідний інженер Дирекції ДП НАЕК «Енергоатом» Дмитро Стукалов. - Я намагався по максимуму викластися - проходив смуги перешкод, вчився стріляти з пістолета, знешкоджувати супротивника, зачищати територію і, звичайно, надавати першу медичну допомогу. Додатково хотілося б навчитися працювати з військовою технікою, важким озброєнням, тому що у бойовій ситуації навчатися азам буде ніколи.

Усім добровольцям були вручені посвідчення про закінчення навчання, а командирів, інструкторів і викладачів за активну участь у проведенні занять з професійної підготовки працівників ДП НАЕК «Енергоатом» нагородили Листами подяки та сувенірами.

Курси організовано на підставі наказів президента ДП НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та генерального директора ВП ЮУАЕС Володимира Лісніченка.

 

Читайте також

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...

До уваги військовослужбовців!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує.   10.04.2...