Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робочий візит президента ДП НАЕК "Енергоатом" на ЮУАЕС
AA

Робочий візит президента ДП НАЕК "Енергоатом" на ЮУАЕС

10 жовтня відбувся робочий візит на Южно-Українську АЕС президента ДП НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського, першого заступника  голови ДІЯРУ - Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Михайла Гашева та голови профспілкового комітету енергогенеруючої компанії Олексія Лича. У рамках програми голова Компанії провів низку нарад, відвідав об'єкти ЮУАЕС на території станції та в місті Южноукраїнськ. Зокрема, Юрій Недашковський провів нараду з представниками керівництва Компанії, ДІЯРУ та фахівцями Южно-Української АЕС з основних напрямків діяльності підприємства. Пріоритетне серед них - підготовка до продовження експлуатації енергоблоку №2. Проектний термін його експлуатації добіжить кінця 12 травня 2015 року. Для продовження життя другого блоку-мільйонника южно-українські атомники мають виконати 85 обов'язкових заходів, 10 з яких - постфукусімські.

Оцінюючи виконану роботу за цим напрямком, президент Компанії зокрема, зазначив: «На сьогодні відзначається деяке відставання від плану. Проте я не бачу проблем, які не можна було б вирішити. Є узгодженість з Державною інспекцією ядерного регулювання, необхідно лише прискорити виконання заходів. Що стосується питань фінансового забезпечення заходів, які виконуються в рамках продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, то цього року проблем не виникне. Фінансування робіт наступного року буде розглянуто додатково», - підкреслив Юрій Недашковський.

У рамках візиту на южно-український майданчик очільник «Енергоатому» ознайомився також з перебігом робіт з оновлення та ремонту військової техніки, яку за добродійні кошти в неробочий час виконує персонал автотранспортного господарства атомної станції. Чотири бронетранспортні машини БТР-70 надійшли в кінці вересня – на початку жовтня з Донецької області та з 79-ої окремої аеромобільної бригади м.Миколаєва. Остання брала участь у бойових діях і отримала різні ушкодження. На сьогодні БТРи відремонтовано на 45%. Ведеться наладка електричного устаткування, заміна деталей і найближчим часом перша з машин буде пофарбована.

Відвідав Юрій Олександрович і військовий полігон військової частини 3044 з охорони об'єктів Южно-Українського енергокомплексу, де поспілкувався з працівниками НАЕК, які проходять курс загальновійськової підготовки, ознайомився з процесом навчання та постежив за практичними заняттями з військово-інженерної підготовки персоналу. Там же дав прес-конференцію для журналістів центральних ЗМІ, які у складі окремої групи проходять курс «молодого бійця».

Особливу увагу президент Компанії приділив соціальним питанням. Зокрема, він відвідав будівельний майданчик житлового будинку №6 в Южноукраїнську та ознайомився з перебігом робіт. Планується, що ключі від нових квартир працівники ЮУАЕС отримають у кінці 2014 року. До цього терміну в нове житло в'їдуть атомники у чотирьох містах-супутниках АЕС, що входять до складу Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

На сьогодні на об'єкті ведуться оздоблювальні та шпаклювальні роботи, утепляються зовнішні стіни, встановлюються вхідні, тамбурні та евакуаційні протипожежні двері, на 95% встановлено металопластикові конструкції, виконуються роботи з монтажу вітражів, на дев'яти поверхах першої секції будинку залито підлогу, найближчими днями розпочнуться роботи в секції №2. Окрім іншого, йде монтаж і наладка ліфтів у обох секціях будинку, на завершальній стадії перебуває монтаж покрівлі. Як запевняють будівельники, протягом тижня роботи на даху буде завершено і ніякі погодні сюрпризи не перешкодять їм продовжувати внутрішні роботи. З 25 листопада планується розпочати благоустрій будинку.

- У мене, чесно кажучи, і не було сумнівів щодо введення в експлуатацію житлових об'єктів у встановлені терміни, - підкреслив в інтерв'ю відомчим ЗМІ Юрій Недашковський. - Це буде унікальний рік, коли працівники всіх чотирьох атомних станцій отримають квартири одночасно. Незважаючи на те, що рішення з відновлення будівництва будинку №6 приймалося в середині року, я дійсно вірю, що його здадуть в експлуатацію вчасно.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...