Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення
AA

Відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення

24 вересня 2014 року в залі засідань міськвиконкому м. Южноукраїнська відбулося чергове засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення міста Южноукраїнська за участю представників влади, профспілок, роботодавців та служби зайнятості.

На порядок денний було винесено три питання: про порядок надання допомоги по частковому безробіттю, про детінізацію трудових відносин та створення нових робочих місць та про одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності як інструменту підтримки малого бізнесу.

Доповідаючи по першому питанню, директор Южноукраїнського МЦЗ Ольга Ретюнських зупинилася на основних положеннях  Порядку надання допомоги по частковому безробіттю та зазначила, що центром зайнятості розгорнута робота щодо практичної реалізації законодавчих норм, створена комісія з питань надання допомоги по частковому безробіттю. Доповідач наголосила, що на цей час до центру зайнятості не надходили  заяви про надання коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю, проте, у разі виникнення на підприємствах умов, що дозволятимуть скористатися можливістю підтримати працівників, служба зайнятості готова надати реальну допомогу, яка буде сприяти збереженню кадрів та підвищить соціальний захист робітників.

Висвітлюючи друге питання, заступник  начальника Управління праці та соціального захисту населення Лариса Заболотна  зазначила, що спеціалісти Управління в межах своєї  компетенції систематично вживають заходи для того, аби суттєво зменшити обсяги тіньової зайнятості. Використовуються всі можливі засоби впливу: зустрічі за «круглим столом», роз’яснювальна робота, у т.ч. через ЗМІ, участь у дослідженнях суб’єктів господарювання у складі робочих груп з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. З початку року проведено 36 рейдових обстежень, під час яких перевірено 236 суб’єкта підприємницької діяльності, виявлено 90 порушень, 73 з яких усунуто.

Присутні представники підприємств зауважили, що для вирішення проблеми збереження робочих місць та створення нових, зокрема на виробництві, потрібна підтримка держави, органів місцевого самоврядування та інших установ, які б сприяли у формуванні податкового законодавства та прийнятті інших законів, що створювали б комфортні умови для розвитку та підтримки вітчизняного виробника.

Багато запитань виникло у присутніх на засіданні з питання надання службою зайнятості  одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, адже саме її розвиток має сприяти якісним змінам у структурі економіки міста, підвищенню рівня зайнятості, зниженню соціальної напруженості, насиченню ринка якісними товарами та послугами. Ольга Ретюнських наголосила, що міським центром зайнятості ведеться у цьому напрямі цілеспрямована, різноманітна за формами та методами профорієнтаційна допомога, активно впроваджуються заходи з метою формування у безробітних громадян активної життєвої позиції, розвитку ділової активності, адже більшість відвідувачів центру зайнятості зорієнтована на пасивну поведінку в пошуку роботи, обираючи лише отримання допомоги по безробіттю.

По кожному із розглянутих питань учасниками заходу були підведені підсумки  та надані свої пропозиції.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...