Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | НАЕК «Енергоатом» запровадив Комплаєнс-політику
AA

НАЕК «Енергоатом» запровадив Комплаєнс-політику

 Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський підписав розпорядження про введення у дію Комплаєнс-політики Компанії. Затвердження цього документу створює підгрунття для реалізації антикорупційних ініціатив та програми соціальної корпоративної відповідальності ДП «НАЕК «Енергоатом».

Питання боротьби з корупцією сьогодні є чи не найголовнішим для нашої Країни. Комплексне його вирішення – шлях до розвитку і процвітання.   Протидіяти цьому явищу – обов’язок кожного свідомого громадянина. Але, незважаючи на сувору відповідальність за вчинення корупційних дій цей негатив в державі існує і ,на жаль, поширюється.

Комплаєнс-політика – це політика Компанії, спрямована на мінімізацію правових та репутаційних ризиків, що виникають внаслідок порушення її працівниками, незалежно від займаної посади, професійних та етичних вимог, встановлених організаційно – розпорядчими та виробничими документами Компанії.

Прийняттям Політики ми рішуче заявляємо про неприйнятність будь-яких різновидів корупції в Компанії. Усі її можливі прояви мають завчасно попереджатись,  а миттєве реагування та незалежне розслідування вчинених дій повинно стати звичною практикою.  

Наша мета  -  підвищення ефективності і заощадливості Компанії у такий непростий для Країни час, формування довіри з боку працівників, підрядників і партнерів. Для її досягнення необхідно чітке регулювання  взаємовідносин з працівниками та підрядниками, що унеможливить випадки проявів корупції і зловживань під час здійснення закупівель, службових витрат, ведення бухгалтерського та управлінського обліку. 

Прийняттям Комплаєнс-політики ДП «НАЕК «Енергоатом» відмовляється від участі у бізнес-процесах, які прямо чи опосередковано створюють можливість працівникам Компанії приймати участь у корупційних схемах, бути учасниками або свідками зловживань. Це добровільна декларація дотримання всіма працівниками правових норм,  порушення яких може призвести до адміністративних або кримінальних санкцій. 

З моменту прийняття Комплаєнс-політики, кожен працівник Компанії, дирекції та всіх відокремлених підрозділів має зробити свій активний внесок у цю важку, але необхідну роботу. Адже саме за допомогою кожного працівника, його діяльності та пильності, Компанія в цілому може досягнути бажаних результатів.  Викорінення корупції має стати системною спільною справою. 

ДП «НАЕК «Енергоатом» ставить за ціль відповідність найвищим стандартам української та міжнародної управлінської практики з врахування інтересів працівників, партнерів та держави. Прийняття такої Політики це лише перший крок на шляху до комплексної спільної боротьби з корупцією. Комплаєнс-політика є необхідним підґрунтям для подальшого запровадження дієвих механізмів та інструментів для викорінення цього явища. Такий крок підвищить прозорість прийняття рішень, зміцнить дотримання стандартів діяльності Компанії на високому рівні та попередить виникнення проявів корупції і зловживань.

З повною версією документу можна ознайомитися на сайті НАЕК «Енергоатом»: http://www.energoatom.kiev.ua/ua/actvts/social/news/40432-naek_energoatom_zaprovadila_komplanspoltiku/.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...