Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Допомога військовослужбовцям та їх сім’ям
AA

Допомога військовослужбовцям та їх сім’ям

В місто Южноукраїнськ переселилося з тимчасово окупованої території та території, на яких проводиться антитерористична операція 312 осіб, 31 особа повернулись назад на проживання за своїм місцем реєстрації, станом на 12.09.2014 в місті зареєстровано таких 286 осіб, з них з Донецької області - 168, Луганської області - 108,  АРК Крим-5. Громадяни-переселенці інформуються про їх права, видається дорожня карта для людей внутрішньо переміщених в межах України.

 На головній сторінці офіційного сайту міста Южноукраїнськ розміщено банер «Важлива інформація! Для громадян, вимушених залишити свої оселі», через посилання якого користувач переходить на сайт «Інформаційний ресурс для громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території АР Крим та районів ведення антитерористичної операції в інші регіони України».

Також, на головній сторінці офіційного сайту міста окремо виділений розділ «До уваги громадян, які переселяються з Донецької і Луганської областей та АК Крим», в якому розміщується та постійно оновлюється інформація для даної категорії громадян. Інформація в даний розділ надається виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради, управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, управлінням освіти Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнським міським центром зайнятості, Южноукраїнським міським управлінням  юстиції.

   Громадяни, які прибули з даних областей тимчасово проживають у своїх знайомих та рідних. Станом на 15.09.2014 в місті відсутні об’єкти комунальної форми власності, які можливо запропонувати громадянам для тимчасового або постійного проживання.

 До управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради звернулись з заявою про призначення та виплату соціальної допомоги 17 осіб.

Кількість осіб, які переселились на територію м. Южноукраїнська з тимчасово окупованих територій та територій, на яких проводиться антитерористична операція і які були влаштовані до закладів освіти :

дошкільні навчальні заклади – 30 дітей;

загальноосвітні навчальні заклади – 60 учнів.

         Всього прибуло до м.Южноукраїнська 107 осіб неповнолітнього віку. До служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради звернулось 3 сім’ї, які переселилися з тимчасово окупованих територій та територій, на яких проводиться антитерористична операція з питання тимчасового влаштування дітей. Троє дітей були тимчасово влаштовані до комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради». Одна дитина вибула до м.Слов’янськ, на даний час у закладі перебуває  двоє дітей.

           Управлінням повторно через ЗМІ оголошено збір речей, продуктів харчування, одягу, взуття,  інформації про надання житла таким громадянам (на платній і безоплатній основі).

На виконання  розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 червня 2014 року №588-р «Питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції» та розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 14.07.2014 №205-р «Про регіональний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції», з метою координації дій державних органів та органів місцевого самоврядування щодо надання допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в місті Южноукраїнську утворено міський штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та затверджений його склад та заходи  з даного напрямку роботи (розпорядження міського голови від 18.07.2014 №127-р).

             На виконання вищезазначених заходів, управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради проводиться реєстрація сімей, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. На дані сім’ї заводяться інформаційно-реєстраційні карточки.

31.07.2014 та 04.09.2014 проведено засідання штабу на якому обговорено  план заходів пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та заслухано інформацію про стан виконання заходів за серпень місяць поточного року.

За інформацією міських служб станом на 15.09.2014:

реєстрація громадян у міграційній службі  проводиться за згодою власників житла. З   01.08.2014 і по теперішній час до Южноукраїнського районного відділу  управління державної міграційної служби України в Миколаївській області звернулось 17 осіб, які попередньо були зареєстровані в АРК Крим (14 з них навчались в АРК Крим та повернулись за місцем попередньої реєстрації.

До Пенсійного фонду України в м.Южноукраїнську за весь час, з питання переведення пенсії та інших питань звернулося 76 осіб.

 Фахівці Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  відвідують такі сім’ї і надають соціально-психологічну допомогу, а також надали книги для дітей і дитячий візок для однієї сім’ї.

             До Южноукраїнського міського центру зайнятості за консультаціями звернулося 37 осіб, статус безробітного отримали 15 осіб, працевлаштовані 5 осіб, в тому числі працевлаштовані безробітні - 4, взяли участь у громадських роботах 2 особи. Направлено на навчання 1 особу, перебувають на обліку станом на 02.09.2014 12 осіб.

       Управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради нараховані державні допомоги сім’ям з дітьми 9 сім’ям.

           Сім’ям, які звертались до управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, надано 5  продовольчих наборів, солодощі для дітей, речі бувші у вжитку. Надана матеріальна допомога на суму 500 грн. 2 сім’ям за благодійні кошти зібрані громадянами міста. 

              На під’їздах житлових будинків розвішано об’яви про  потребу допомоги у вигляді продуктів харчування, одягу, взуття та житла з контактними телефонами управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради та Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

           Громадською організаціяєю «Червоний хрест» проводиться збір та видачу речей бувших у вжитку, одягу, продуктів, взуття та миючих засобів. Станом на 15.09.2014 надано допомогу на суму 10тис. грн.

       Южноукраїнським благодійним фондом «Мирне небо» організовано збір коштів для надання допомоги військовим біля найбільших супермаркетів міста та інших об’єктів сфери обслуговування, аптек, об’єктів ресторанного господарства, банківських установ, відділень зв’язку, спортивних, культурно-розважальних закладів. Активісти фонду постійно надають фінансову допомогу з власних коштів 4 сім’ям військовослужбовців в розмірі 2000 грн щомісячно кожній сім’ї.

 

На площі м.Южноукраїнська, біля ПК «Енергетик», щоденно знаходиться машина для збору від громадян міста продуктів харчування та непродовольчих товарів для військовослужбовців. Благодійним фондом «Мирне небо» організовано перевезення вищезазначеної продукції  до військових частин.

Колективом комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» зібрано та перераховано 2900 грн. для пораненого військовослужбовця.

На засіданні міської ради 28.08.2014 затверджена міська Програма щодо організації мобілізаційної роботи в місті Южноукраїнську на 2014-2015 роки (рішення міської ради №1339), в якій передбачено забезпечення  жителів міста Южноукраїнська, які направляються або вже перебувають у зоні антитерористичної операції, інших територіях з нестабільною обстановкою, військовим одягом, засобами індивідуального захисту та приладами спеціального призначення. На виконання заходів вищевказаної міської програми виділено кошти у сумі 165 тис.грн. Між розпорядником коштів-управлінням з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради та міським благодійним фондом «Мирне небо» укладений договір, який знаходиться на стадії підписання.

Збір коштів для допомоги військовослужбовцям продовжується.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...