Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Організація громадських робіт та робіт тимчасового характеру
AA

Організація громадських робіт та робіт тимчасового характеру

В умовах нестачі вільних місць для постійної зайнятості особливого значення набувають громадські роботи, які є загальнодоступним видом тимчасової трудової діяльності та суспільно корисними для громадян. 

Організація громадських робіт дозволяє безробітним відновити трудові навички, іноді отримати постійну роботу, а також є можливістю поліпшити свій матеріальний стан. Організація таких робіт  дає змогу більш раціонально використовувати робочу силу, сприяє тимчасовій зайнятості населення та пом’якшенню соціальної напруженості на ринку праці.

 Южноукраїнський міський центр зайнятості на основі аналізу ринку праці міста та вивчення можливостей організації громадських робіт щорічно згідно чинного законодавства подає до Виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради пропозиції щодо проведення оплачуваних громадських робіт на території міста на майбутній рік. Наданню пропозицій передує комплекс заходів з роботодавцями та соціальними партнерами щодо визначення потреб в проведенні певних видів робіт, що матимуть суспільно-корисну значимість та відповідатимуть потребам громади.

 Також Южноукраїнським МЦЗ здійснюється постійне проведення широкомасштабних інформаційних заходів щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру. Директором та спеціалістами центру зайнятості спільно з соціальними партнерами здійснюється постійне інформування роботодавців щодо взаємовигідного співробітництва стосовно тимчасової зайнятості громадян на семінарах з роботодавцями, на засіданнях координаційних комітетів сприяння зайнятості, під час засідань круглих столів, комісій та робочих груп. З метою ефективної реалізації механізму громадських робіт та робіт тимчасового характеру проводяться особисті зустрічі директора та спеціалістів центру зайнятості з представниками підприємств, у тому числі, під час відвідування роботодавців, в телефонних розмовах та листуванні.

Активним партнером в організації громадських робіт для Южноукраїнського міського центру зайнятості є Управління житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради.  Так протягом 8 місяців 2014 року до робіт по благоустрію території міста Южноукраїнська було залучено 89 безробітних, що на 69 безробітних більше, ніж за аналогічний період 2013 року.

Надійними партнерами для служби зайнятості стали ПП «СНОП», ТОВ «Бізнес-Версія», ФОП Тімошевська Т. В., ФОП Возняк Ф. І., ФОП Лопарьова Н. Л., ФОП Адилханян А. Г. та інші, які залучають безробітних на виконання нагальних тимчасових робіт. Так протягом 8 місяців 2014 року  до робіт тимчасового характеру було залучено 48 безробітних, що на 31 безробітного більше, ніж за аналогічний період 2013 року.  

Отже, сьогодні громадські роботи – це реальна підтримка безробітних, надійний шлях до постійної зайнятості, допомога територіальній громаді, роботодавцям, корисна і взаємовигідна справа.   

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...