Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Урядом затверджено Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення
AA

Урядом затверджено Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення

Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у антитерористичної операції, забезпеченні її проведення.

Відповідна постанова уряду №413 від 20 серпня 2014 року оприлюднена на офіційному сайті Кабміну.

Документ передбачає, що статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям (резервістам, військовозобов'язаним) і працівникам ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового і начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління державної охорони, Держспецзв'язку, військових формувань, які брали безпосередню участь в АТО, а також забезпечували її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції.

Також статус буде надаватися працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися й брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення.

Райони проведення антитерористичної операції та терміни її проведення визначаються антитерористичним центром при СБУ.

Рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається міжвідомчою комісією з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, яка утворюється Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Уряд доручив Міністерству соціальної політики, Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції разом із заінтересованими органами виконавчої влади створити єдиний реєстр учасників антитерористичної операції.

У разі неподання командиром (начальником) військової частини (органу, підрозділу) або іншим керівником установи, закладу до комісії чи керівником підприємства, установи, організації до міжвідомчої комісії документів, необхідних для надання статусу учасника бойових дій, особа може самостійно звернутися до таких комісій.

У разі відмови в наданні статусу учасника бойових дій питання про надання особі зазначеного статусу може повторно виноситися на розгляд міжвідомчої комісії за рішенням Міністра соціальної політики. Рішення комісії може бути оскаржено в судовому порядку.  

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...