Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС успішно пройшла сертифікаційний аудит системи екологічного менеджменту
AA

Южно-Українська АЕС успішно пройшла сертифікаційний аудит системи екологічного менеджменту

Южно-Українська АЕС успішно пройшла сертифікаційний аудит системи екологічного менеджменту


4-5 серпня у ВП ЮУАЕС пройшов сертифікаційний аудит системи екологічного менеджменту. Перевірку проводила команда Київської філії визнаного в світі органу  міжнародної реєстрації "TUV Nord" - "ТЮФ НОРД Україна". "За результатами роботи ми прийняли рішення рекомендувати видачу сертифікату про відповідність системи екологічного менеджменту Южно-Української атомної станції міжнародному стандарту ISO 14001", - такий підсумок діяльності команди аудиторів озвучив її керівник Костянтин Доценко.

Система екологічного менеджменту - частина загальної системи менеджменту підприємства. Специфіка її впровадження полягає в посиленій увазі до екологічних аспектів впливу атомної станції на довкілля. Система покликана забезпечити ефективне управління радіаційними та нерадіаційними чинниками, мінімізувати їх вплив, і у підсумку - підвищити рівень безпеки АЕС.

Підготовка до сертифікації у ВП ЮУАЕС тривала протягом декількох років. За цей час було розроблено та впроваджено необхідну документацію, вивчено досвід кращих зарубіжних і вітчизняних підприємств у згаданій царині, з вимогами міжнародного стандарту ознайомлено персонал. Ефективній роботі команди експертів сприяв проведений  напередодні діагностичний аудит.

Під час перевірки 4-5 серпня група експертів "ТЮФ НОРД Україна" відвідала ряд управлінських і виробничих підрозділів підприємства, провела бесіди з персоналом, вивчила системоутворюючі документи, перевірила дотримання їх вимог. За словами аудиторів, їх цікавили екологічні аспекти, а також аспекти радіаційні та ядерного характеру. Окрему увагу було приділено готовності до аварійних ситуацій.

У результаті висновки експертів перевершили їх же очікування. На старті аудиту члени команди "ТЮФ НОРД Україна" передбачали, що в процесі перевірки можуть бути виявлені певні невідповідності та проблеми, реалізація коригуючих заходів щодо яких дозволить підприємству отримати міжнародний сертифікат. В остаточному ж звіті про роботу аудиторської команди немає пунктів про невідповідності. До нього внесено низку рекомендацій, які, за словами представників керівництва АЕС, приймаються до обов

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...