Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ВП ЮУАЕС передав для потреб армії чергову колону автомобільної техніки
AA

ВП ЮУАЕС передав для потреб армії чергову колону автомобільної техніки

 4 серпня автотранспортне господарство (АТГ) ВП «Южно-Українська АЕС» передало для потреб армії чергову колону автомобільної техніки. Військова частина А1478, що дислокована у Вознесенському районі Миколаївської області прийняла самоскид КамАЗ-55111, МАЗ-5336 бортовий та екскаватор «АТЕК-881». Ще дві одиниці - ЗІЛ і причіп - прибудуть після косметичного ремонту.

Оглядали та приймали техніку військові з в/ч А1478. За словами старшого прапорщика Максима Сердюкова, автотранспорт буде задіяний для забезпечення життєдіяльності аеродрому «Вознесенськ». До нового місця призначення машини відправились з повним баком палива та укомплектовані інструментом, що є в наявності АТХ, вогнегасниками, знаками аварійної зупинки, медичними аптечками та ін.

Як повідомив відомчим ЗМІ військовий комісар Южноукраїнсько-Арбузинського об'єднаного міського комісаріату Олександр Стоянов, вилучення важкої техніки на підприємствах для потреб армії відбувається на підставі державних документів і мобілізаційних нарядів.

Це вже друга механізована колона, яку АТГ Южно-Української АЕС передає на службу Збройним Силам України за таким нарядом. Першу відправлено на початку літа до м.Миколаєва. Її було сформовано з трьох ПАЗів, бортового МАЗу та ЛАЗу.

За словами О.Стоянова, техніку для потреб армії передають і інші міські підприємства. Проте ВП ЮУАЕС сьогодні одне з небагатьох, де автомобільному господарству приділяється належна увага - хороша експлуатація та якісний ремонт. Підтверджує його слова й приймаюча сторона, заявляючи, що передані спецмашини перебувають у ідеальному стані.

- Автотехніка, яку ми ввіряємо військовим, - наша безоплатна допомога, - підкреслює директор АТГ Петро Форостяний. - Хоч офіційно за актом машини передаються військовій частині в тимчасове користування та можуть бути повернуті підприємству лише в разі припинення військових дій. Проте допомагати українській армії - це наш святий обов'язок сьогодні. І ми це робимо не одноразово. Доки йдуть бойові дії на території країни, підтримка Збройних Сил має стати щоденною.

Не залишаються байдужими до сьогоднішньої ситуації на сході країни і члени колективу Южно-Українського енергокомплексу. З березня 2014 року атомники проводять централізований збір коштів для допомоги Збройним Силам України. У кінці травня було ініційовано добродійну акцію «Бронежилет», беручи участь в якій працівники підприємства можуть викупити бронежилет особисто або об'єднавшись з однодумцями. Так, у середині липня южно-українські енергетики передали бійцям у зону проведення АТО чергову, третю, партію бронежилетів 4 класу захисту, а також кевларові каски, спальні мішки та одяг.

У ініціативі, спрямованій на підтримку українських військових, взяли участь вже більше 60% працівників енергокомплексу, зібрано понад один мільйон гривень, закуплено та передано військове обмундирування та запасні частини для військової техніки.

Разом з атомниками в акції беруть участь і міські активісти. У Южноукраїнську створено координаційну раду з надання допомоги воїнам Збройних Сил України та їх сім'ям. Працює також місцевий фонд «Мирне небо». На сьогодні громадські діячі зібрали та передали на придбання військової амуніції та медикаментів більше 600 тисяч гривень і понад 20 тонн продуктів.

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...