Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Міські суботники, присвячені боротьбі з амброзією полинолистою
AA

Міські суботники, присвячені боротьбі з амброзією полинолистою

Відповідно до розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 31.10.2013 № 316-р «Про затвердження заходів щодо боротьби з карантинними організмами, поширеними на території Миколаївської області», управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради розроблено та затверджено 21.05.2014 заходів по організації боротьби з карантинним бур’яном - амброзією полинолистою.

Комунальними підприємствами «Служба комунального господарства» та «Житлово-експлуатаційне об’єднання» постійно проводиться боротьба з карантинним бур’яном, а саме шляхом викошування на територіях загального користування та видаленням вручну на прибудинкових територіях міста.

Найефективнішим способом знищення даного бур’яну є його видалення вручну, оскільки маючи добре розвинену кореневу систему та високу репродуктивну спроможність для відновлення вегетативної маси механічне скошування тільки тимчасово призупиняє ріст рослини, що в подальшому супроводжується збільшенням її продуктивних стебел. Виривання вручну рослини разом з кореневою системою є єдиною запорукою знищення ареалу існування та джерела розповсюдження карантинного бур’яну.

Враховуючи велику територію зеленого господарства міста та неймовірну швидкість розповсюдження насіння карантинного бур’яну з територій, прилеглих до нашого населеного пункту залишається залучення громадськості до його знищення.    

З метою недопущення розповсюдження амброзії полинолистої на території міста та зменшення негативного впливу її пилку, що викликає в людей захворювання на поліноз, який супроводжується втратою працездатності, появою набряку слизових оболонок очей і верхніх дихальних шляхів, що призводе до розвитку астми, в нашому місті 1 та 2 серпня проведено загальноміські суботники.

В акції прийняли участь 200 представників органу місцевого самоврядування та його структурних підрозділів, державних служб та комунальних підприємств «Житлово-експлуатаційне об’єднання», «Служба комунального господарства». Під час проведення суботника увагу  було акцентовано на території масового відпочинку громадян міста, а саме: парк; 2 сквери; меморіал «Захисників Вітчизни» та дитячий гральний майданчик «Казкове містечко»; бульвари Цвіточний, Курчатова, Шевченка, Шкільний. Також заходи були проведені по проспектам Леніна, Миру, вулицям Набережна Енергетиків, Паркова, Молодіжна, Дружби Народів.

Завдяки спільній праці та відповідальному ставленню до покладених завдань колективами було очищено вручну територію загальною площею в 18,0 га та вивезено 4 м3 зібраної зеленої маси карантинного бур’яну, що позитивно позначиться на здоров’ї, самопочутті та створить комфортні умови для відпочинку громадян та гостей міста.

Також з метою зниження агресивності пилку амброзії полинолистою, який переноситься вітром разом з пилом, за дорученням міського голови Квасневського Є.А. з 04.08.2014 комунальним підприємством «Служба комунального господарства» розпочинається поливання водою покриттів міських доріг.

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...