Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Стартує Всесвітній Тиждень грудного вигодовування під лозунгом: «Вигодовування грудьми – переможний гол на все життя!»
AA

Стартує Всесвітній Тиждень грудного вигодовування під лозунгом: «Вигодовування грудьми – переможний гол на все життя!»

               Всесвітній Тиждень грудного вигодовування святкується з 1 серпня вже в 22 раз. Оскільки 2014 рік являється роком чемпіонату світу по футболу, лозунг і тема Тижня грудного вигодовування 2014 року: Грудне вигодовування – переможний гол на все життя!

В дитячій поліклініці СМСЧ № 2 в п’ятницю, 01 серпня пройшли урочистості до Всесвітнього Тижня грудного вигодовування. В святі прийняли участь батьки та їх малюки, головний педіатр міста Мазнікова І.Г, завідуюча дитячою поліклінікою Качуровська Ж.Д, лікарі-педіатри та ЗМІ. Гостей вітали герої мультфільмів, презентували малюкам кульки, а в фіналі свята пригощали всіх охочих святковим караваєм.

Мета тижня - висвітлити важливість поширення грудного вигодовування в суспільстві. За останні двадцять років дитяча смертність знизилась на 40 %, проте біля 7 млн. дітей молодше п’яти років щорічно вмирають, в основному від хвороб. Виключно грудне вигодовування з адекватним додатковим харчуванням є основними заходами для поліпшення життєстійкості дітей, потенційно близько 20% дітей у віці до п’яти років.

Грудне вигодовування забезпечує малюкам міцне здоров’я і корисне харчування. Успішне грудне вигодовування заб’є гол, дав нашим дітям сили і здоров’я для спорту і просто для життя.

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...