Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Прокуратура як розпорядник публічної інформації
AA

Прокуратура як розпорядник публічної інформації

Основними напрямками державної інформаційної політики визначено забезпечення відкритості та прозорості суб’єктів владних повноважень, а також забезпечення доступу кожного до інформації. Порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, та інформації, що становить суспільний інтерес, визначено Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Так, відповідно до вимог ст.ст.12,14 Закону України «Про доступ до публічної інформації» органи прокуратури України є розпорядниками інформації та зобов’язані оприлюднювати інформацію про свою діяльність та прийняті рішення; систематично вести облік документів, що знаходяться в їхньому володінні; вести облік запитів на інформацію; визначати спеціальні місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями, а також надавати право запитувачам робити виписки з них, фотографувати, копіювати, сканувати їх, записувати на будь-які носії інформації тощо; мати спеціальні структурні підрозділи або призначати відповідальних осіб для забезпечення доступу запитувачів до інформації; надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації.

Розпорядниками інформація надається на запит, який може бути індивідуальним або колективним та подається в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Письмовий запит подається в довільній формі та має містити ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є; загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію запит можна подати шляхом заповнення відповідних форм запитів на інформацію, які можна отримати в прокуратурі м. Южноукраїнська та на офіційному веб-сайті прокуратури Миколаївської області.

У разі якщо з поважних причин (інвалідність, обмежені фізичні можливості тощо) особа не може подати письмовий запит, його має оформити відповідальна особа з питань запитів на інформацію, обов'язково зазначивши в запиті своє ім'я, контактний телефон, та надати копію запиту особі, яка його подала.

Прийом запитувачів публічної інформації у прокуратурі міста здійснюється у понеділок з 15.00 до 18.00, у вівторок – з 10.00 до 12.00, у середу – з 15.00 до 18.00, у четвер – з 10.00 до 12.00, у п’ятницю з 10.00 до 12.00 працівниками прокуратури міста Южноукраїнська за вказівкою прокурора міста за адресою: вул. Миру, 11,                                 м. Южноукраїнськ, 55 001, тел. (факс) (05136)57172, електронна адреса yuzhn@pmo.gov.ua.

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...