Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українську АЕС відвідали представники Березанського району
AA

Южно-Українську АЕС відвідали представники Березанського району

25 липня Южно-Український енергокомплекс відвідали представники громадськості Березанського району на чолі з заступником голови районної державної адміністрації (РДА) Людмилою Шиповою. У складі делегації були фахівці управлінь, відділів і служб РДА, підприємці, студенти та пенсіонери.

Під час екскурсії на Ташлицьку ГАЕС і повномасштабний тренажер ЮУАЕС атомники ознайомили гостей з особливостями роботи цих об'єктів і їх перевагами. Детальніші показники діяльності атомної станції в царині безпеки та продовження термінів експлуатації перших двох енергоблоків було озвучено під час круглого столу за участі керівників і провідних фахівців Южно-Української АЕС. У рамках діалогу йшла мова про безперервну роботу над удосконаленням і оновленням блоків. Особлива увага в цьому напрямку приділяється другому енергоблоку, який сьогодні виведено в планово-попереджувальний ремонт. Під час ППР ведуться заходи, пов'язані з продовженням життя блоку-ветерана. Вони включають процедури з реконструкції та модернізації, а також заміни обладнання, що виробило свій ресурс. За словами атомників, другий «мільйонник» після ремонту, аналогічно першому, має відповідати всім світовим показникам з безпеки.

Окрім теми продовження терміну експлуатації першого та другого енергоблоків і їхньої безпечної експлуатації, гості також виявили цікавість до питань міжнародної практики продовження періоду служби ядерних установок і участі експертів інших країн у цьому процесі на блоках №1 і №2. У рамках діалогу представники Березанського району отримали відповіді на питання про досвід світової практики консервації енергоблоків, утилізації та тривалості зберігання радіоактивних відходів, які утворюються на підприємстві, підтримку держави в рішенні первинних завдань, радіаційний контроль 30-км зони, а також про надійність фізичного захисту АЕС, соціальний пакет підприємства та профілактику професійних захворювань.

За словами гостей, зустріччю та екскурсією вони залишилися задоволені. Заступник голови районної державної адміністрації Людмила Шипова, подякувавши фахівцям Южно-Української атомної електростанції за гостинність, відзначила, що отримана інформація була цікавою для всіх. Вона висловила надію, що екскурсії для жителів Березанщини продовжаться надалі, оскільки охочих побувати на АЕС виявилося дуже багато. «Похвально, що атомна станція піклується про те, щоб інформація щодо її діяльності та безпечної експлуатації поширювалася на якомога більшу кількість населення області. Річ у тому, що люди з різних причин не завжди повною мірою обізнані зі згаданою тематикою, тому дуже хотілося б, аби фахівці донесли до кожної людини, що безпека на Южно-Українській атомній електростанції завжди була і залишатиметься на першому місці. Щоб населення знало, що воно надійно захищене і його здоров'ю нічого не погрожує».

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...