Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про право громадян на альтернативну (невійськову) службу
AA

Про право громадян на альтернативну (невійськову) службу

Згідно з Законом України «Про альтернативну (невійськову) службу» громадяни України мають право на альтернативну службу, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих, згідно з законодавством України, релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.1999р.№2066 затверджено Положення про порядок проходження альтернативної служби. Перелік видів діяльності, якими можуть займатися громадяни, що проходять альтернативну (невійськову) службу та перелік релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю, визначаються Кабінетом Міністрів України.

На альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість проходження військової служби, як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, документально або іншим чином підтвердили істинність переконань та стосовно яких прийнято відповідне рішення комісією у справах альтернативної служби.

Громадяни України проходять альтернативну (невійськову) службу на підприємствах, в установах та організаціях державної та комунальної форми власності відповідно до переліку затвердженому міською комісією з питань альтернативної невійськової служби України.

 Направлення для проходження альтернативної служби видається громадянинові на підставі рішення комісії не менш як за 10 днів до початку строку проходження альтернативної служби, а також надсилається власникові відповідного підприємства, установи, організації або уповноваженому ним органу.

Відповідно до ст.6 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» строк  альтернативноїслужби  у  півтора  раза перевищує  строк  військової  служби,  встановлений для солдатів і сержантів,  які  проходять  строкову  військову  службу в Збройних Силах  України  та інших  утворених відповідно до законів України військових  формуваннях. Починаючи з осіннього призову 2004 року, строк альтернативної служби становить 18 місяців, а для осіб з вищою освітою освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, магістра – 13,5 місяців.

Перелік документів, необхідних для направлення на альтернативну (невійськову) службу:

- Заява громадянина про направлення на альтернативну службу;

- Документи, що підтверджують істинність релігійних переконань;

- Документ про освіту;

- Довідка про склад сім’ї;

- Довідка з місця роботи чи навчання;

- Витяги з рішень комісії, прийнятих стосовно громадянина;

- Витяг з рішення призовної комісії;

- Паспорт

Більш детальну інформацію з даного питання Ви можете отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, за телефоном 5-55-27.

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...