Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | З робочим візитом на ЮУАЕС побував президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський
AA

З робочим візитом на ЮУАЕС побував президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський

9 липня відбувся робочий візит на Южно-Українську АЕС президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та першого заступника голови ДІЯРУ - Головного державного інспектора з ядерної  та радіаційної безпеки України Михайла Гашева.

У рамках зустрічі очільник компанії провів низку нарад з фахівцями ЮУАЕС. Предметом уваги були підготовка до продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, термін служби якого добігає кінця в травні 2015 року, реалізація проекту реконструкції системи технічного водопостачання та інші поточні питання з основних напрямків діяльності підприємства.

На нараді, присвяченій продовженню життя другого южно-українського блоку, було представлено доповіді щодо поточного стану справ, детально розглянуто стадії реалізації заходів за кожним з напрямків. За словами Михайла Гашева, частину наміченого буде виконано в планово-попереджувальний ремонт (ППР) до вересня поточного року. Решта питань - у ППР 2015 року.

- На сьогодні можу сказати, що будь-яких критичних проблем, які б викликали занепокоєння, ми не виявили, - повідомив відомчі ЗМІ Юрій Недашковський. - Є невеликі відставання, пов'язані зі складнощами закупівельних процедур, проте вони, вважаю, вирішуються добре. Є ясність та погоджено всі позиції з Держатомрегулювання з технічних питань. Сьогодні стоїть завдання освоїти виділені кошти та встигнути в строк виконати всі намічені заходи для того, аби другий блок Южно-Української АЕС своєчасно отримав ліцензію на продовжений термін служби.

Що стосується реконструкції системи техводопостачання Южно-Української АЕС, про яку йшла мова на другій нараді за участю Юрія Недашковського, то вона передбачена «Програмою зменшення втрат виробітку електроенергії через температуру та якість циркуляційної води на ЮУАЕС». Проект включає будівництво п'яти бризкальних басейнів, спорудження насосної станції підживлення №2 на березі Південного Бугу та зведення струмененаправляючої споруди. Головна мета - забезпечити оптимальні умови роботи всіх атомних енергоблоків впродовж усього року.

Під час візиту президент НАЕК відвідав також майданчик можливого будівництва енергоблоку №4 ЮУАЕС. За його словами, сьогодні Кабінет міністрів і Міненерговугілля України планують атомну енергетику зробити пріоритетним напрямком розвитку держави. У зв'язку з цим розглядаються всі майданчики, де може бути зведено нові атомні енергоблоки. Южно-Українська АЕС, на думку Юрія Недашковського, має перевагу, оскільки знаходиться ближче до морських портів. Це важливо в разі будівництва енергоблоків західного дизайну, обладнання першого контуру яких через великі габарити не призначене для транспортування залізницею.

 

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...