Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 14 червня – Всесвітній день донора крові
AA

14 червня – Всесвітній день донора крові

14 червня – Всесвітній день донора крові – було обрано і затверджено трьома організаціями, які виступають за добровільну здачу крові: Міжнародною Федерацією товариств Червоного Хреста, Міжнародної Федерацією організацій донорів крові і Міжнародним товариством по переливанню крові.

Донор походить від латинського «donare» - «дарувати». Доросла людина без опасіння для свого життя може втратити біля літру крові. В відділенні переливання крові - 400 мл. Ця кількість крові відновлюється організмом дуже швидко. За одне отримують потужний стимул до роботи ендокринна та імунна системи організму.

Помічено, що люди, які тривалий час здають кров, не схильні до простудних захворювань і грипу, рідше страждають на онкологічні та серцево-судинні захворювання.

Благотворно впливає донорство і на психічне здоров'я людини. Всесвітній День донора крові дає можливість висловити вдячність людям, які добровільно здають свою кров, не отримуючи за це особливої винагороди, тим, хто робить це на регулярній основі - два, три або більше разів у році.

В даний час навряд чи знайдеться така галузь медицини, яка не використовувала б для порятунку життя і здоров'я людини метод переливання крові та її компонентів. Існує певна закономірність: чим більш кваліфікована лікарня, тим складніші і сучасніші методи лікування, які в ній застосовуються, тим більше витрачається крові для лікування хворих.

Не оминули можливість відзначити свято і в відділенні переробки та заготівлі крові СМСЧ № 2. 16 червня 2014 року в відділенні заготівлі та переробки донорської крові влаштували урочистості.

На початку святкування урочисто нагородили посвідченнями і почесними відзнаками «Почесного донору України» шість донорів: Нестеренко Д.М, Решетняк Є.О, Редько Ю.М, Сінько А.А, Цуренко Р.Ю, Яценко О.В.

На свято завітала директор РЦ АТ «Страхової групи «ТАС» міста Южноукраїнська - Шмідько Т.Д. Вона привітала всіх зі святом, побажала міцного здоров’я і довголіття, в якості подарунка донори отримали  сертифікати на страхування житла.

Ще раз вітаємо всіх почесних донорів: спасибі вам за те, що ви даруєте людям надію на порятунок! Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя!

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...