Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День св. Антонія та фестиваль польської кухні
AA

День св. Антонія та фестиваль польської кухні

Святий Антоній є покровителем парафії в місті Южноукраїнську. Він жив в 13 сторіччі в Португалії і Італії. Був знаменитий завдяки численним чудесам, його культ поширився по всьому світу. В багатьох країнах, в тому числі, в Україні, Росії та Білорусі існують присвячені йому храми. Також і парафія в місті Южноукраїнську названа його іменем, тому що вірує в його чудодійну силу.

Парафія святого Антонія з Падуї в Южноукраїнську святкувала свою престольну урочистість, яка була організована разом з польським товариством «Полонія» 13 червня. Саме йому парафія завдячує своє заснування. Парафія існує з 1995 року і за цей період отримала від місцевої влади земельну ділянку під будівництво храму. Саме на території цієї земельної ділянки відбувалися урочистості. Прихожани сподіваються, що ці події будуть міцною основою для початку будівництва майбутньої каплиці. Свято відвідали багато гостей, серед них Його Преосвященство Отець-Єпископ Броніслав Бернацький, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Южноукраїнської міської ради Ярослава Нікітіна, представники духовенства римсько-католицької церкви:

·         о. Генрих Яворський, декан Миколаєвського деканату;

·         о. Християн Островський, декан Кіровоградського деканату;

·         о. Павел Вєжхонь, віце-декан Херсонського деканату;

·         о. Владислав Пєтшик, настоятель  з м. Первомайська;

·         о. Юзеф Павлюк, настоятель з м. Одеси;

·         о. Казимир Войцяль, настоятель з м. Очакова;

·         о. Віктор Погребний, колишній настоятель м. Южноукраїнська;

·         диякон Артем Петренко;

·         монахині і парафіяни сусідніх парафій.

Після Святої Меси парафіяни запросили гостей і представників влади на фестиваль польської кухні, який проходив під національні танці та співи.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...