Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Кримінально-виконавча інспекція м. Южноукраїнськ інформує
AA

Кримінально-виконавча інспекція м. Южноукраїнськ інформує

На підставі ст.13 Кримінально-виконавчого Кодексу України кримінально-виконавча інспекція виконує покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; кримінально-виконавча інспекція здійснює контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, а також звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років; кримінально-виконавча інспекція встановлює періодичність та дні проведення реєстрації засуджених до покарань у виді громадських і виправних робіт, а також осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. 

Згідно Статті 164 Кримінально-виконавчого Кодексу України, Інструкції «про порядок виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань» кримінально-виконавча інспекція веде персональний  облік засуджених  осіб  протягом іспитового строку.

Станом на 16.06.2014 року на обліку в КВІ м. Южноукраїнськ перебуває 2 неповнолітніх звільнених від відбування покарання з випробуванням. 

Іспитовий  строк  неповнолітнім установлюється  тривалістю від одного до двох років.

Індивідуально-профілактична робота з неповнолітніми  проводиться тільки  у присутності батьків, з метою забезпечення  виконання покладених  на  них судом обов'язків, належної поведінки в громадських місцях та за місцем проживання, а особлива увага приділяється  виправленню та попередженню вчинення  нових  кримінальних правопорушень  в період іспитового строку.

Роз’яснюються правові наслідки невиконання обов'язків покладених  на  них судом; наслідки за систематичне порушення громадського порядку; застосування стягнення у виді письмового попередження; та правові наслідки скоєння злочину в період іспитового строку.

До цієї роботи залучаються Служба у справах дітей; Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді; відділ кримінальної міліції у справах дітей ЮУ МВ УМВС, з якими проводяться спільні наради, круглі столи, для вирішення життєвих проблем дітей та попередження повторної злочинності.   

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...