Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колегія Держфінінспекції в Миколаївській області: за січень-травень 2014 року забезпечено відшкодування втрат на загальну суму 23,9 млн.грн.
AA

Колегія Держфінінспекції в Миколаївській області: за січень-травень 2014 року забезпечено відшкодування втрат на загальну суму 23,9 млн.грн.

Відбулося розширене засідання колегії Держфінінспекції в Миколаївській області, на якій обговорено підсумки роботи за січень-травень 2014 року.

Зокрема, розглянуто питання про стан організації та якість проведення інспекцією державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання, про стан правової роботи та взаємодію з правоохоронними органами, про результати проведеного внутрішнього аудиту відділу інспектування у сфері послуг та інші.

Протягом січня-травня поточного року інспекцією здійснювалась робота, направлена на попередження фінансових порушень шляхом моніторингу ризикових операцій та держзакупівель, а також виконання планових централізованих доручень та звернень правоохоронних органів.

Так, за результатами моніторингу попереджено незаконне використання державних коштів на загальну суму 20,8 млн грн..

З метою реалізації положень Постанови КМУ «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» інспекцією попереджено незаконних витрат на суму 14,5 млн гривень.

Ревізіями виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів на суму 30,1 млн грн. Водночас, забезпечено відшкодування втрат на загальну суму 23,9 млн гривень.

До правоохоронних органів до розгляду та відповідного реагування передано 22 матеріали ревізій, за матеріалами контрольних заходів розпочато 12 досудових розслідувань.

До адміністративної відповідальності притягнуто 312 посадових осіб Органами самоврядування, керівниками об’єктів контролю прийнято 72 управлінських рішення, до дисциплінарної і матеріальної відповідальності притягнуто 175 посадових осіб, 21 особу звільнено.

За підсумками розглянутих на колегії питань та з метою підвищення якості роботи й ефективності державного фінансового контролю прийнято рішення щодо покращення рівня контрольних заходів.

Зокрема, вирішено посилити роботу з підготовки до проведення ревізій та доперевірочний аналіз - дослідження діяльності об’єкта контролю до безпосереднього виходу на ревізію, у тому числі на предмет його участі у схемах "вимивання" коштів з бюджету, зв’язків з сумнівними контрагентами тощо;

проведення ревізій з урахуванням інформації про ризикові операції у діяльності відповідного об’єкта контролю, отриманої у процесі підготовки до проведення контрольного заходу.

Забезпечити проведення комплексної реалізації матеріалів контрольних заходів із застосуванням усіх відповідних повноважень органів державного фінансового контролю для забезпечення повного відшкодування завданих державі збитків.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...