Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | УВАГА!!! Шановні батьки!
AA

УВАГА!!! Шановні батьки!


Мабуть, кожен чув про страшні випадки, коли діти випадали із вікон своїх квартир. І, на жаль, гіркий досвід сімей, які пережили таке, не всіх вчить уникати подібних небезпечних ситуацій. Причина таких трагедій — діти, опираючись на москітні сітки, падають вниз, так як такі сітки не витримують їх ваги і взагалі не призначені витримувати навантаження. Озвучувати наслідки таких падінь навіть немає сенсу, адже виживання малят у таких випадках — чудо.

Як уникнути? Не полінуйтеся встановити спеціальні замки на ручки вікон, щоб дитина не могла самостійно їх відкривати. Якщо немає можливості, можна поступити простіше — викрутити ручку вікна і ховати її, а по потребі самостійно відчиняти або зачиняти вікно цією ручкою. При провітрюванні ніколи не залишати дитину саму у кімнаті, де відчинене вікно.


Отже, всі ці небезпечні випадки, звісно, залежать від багатьох факторів. Але найбільший відсоток — від батьків. З дитиною важливо бути вкрай уважними, і запам’ятати правило: не залишати ні на мить своїх малят, де б ви не були. Озброївшись знаннями і використовуючи їх на практиці, ви уникнете таких ситуацій і ваша дитина буде в безпеці.

 

Зараз, в пік літньої спеки, це попередження дуже актуальне для тих батьків, в яких є маленькі діти.

 

Не залишайте вікна відкритими чи доступними для відкривання дитиною.

Не треба стверджувати:

- "моя дитина вже доросла і ніколи не полізе до вікна";

- "ми придбали і  правильно установили москітну  сітку" – зазвичай дитина  10 кг легко провалить таку  сітку;

- "я весь час слідкую за своїми дітьми" - для  випадання з вікна достатньо 30 секунд залишеної дитини без уваги;

- "я живу на першому  поверсі" - в цьому випадку зменшиться вірогідність  летального випадку при падінні, однак важку травму можно отримати  при падінні з любої висоти.

Шановні батьки, просимо вас

ставиться до дітей уважно,

стежити за ними,

не залишати без нагляду!

 

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...