Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українську АЕС відвідала громадськість Миколаївського району
AA

Южно-Українську АЕС відвідала громадськість Миколаївського району

Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС продовжує цикл круглих столів для жителів населених пунктів, що прилягають до зони спостереження атомної станції. Зустрічі присвячуються питанням продовження терміну експлуатації другого енергоблоку Южно-Української АЕС. У рамках заходу 29 травня атомну станцію на Південному Бузі відвідала делегація Миколаївського району, яка побувала також на Олександрівській ГЕС, Ташлицькій ГАЕС і повномасштабному тренажері, після чого взяла участь у роботі круглого столу.

Під час екскурсії об'єктами Южно-Українського енергокомплексу атомники ознайомили гостей з особливостями його роботи та перевагами. Детальніші показники діяльності АЕС у царині безпечної експлуатації було озвучено у процесі діалогу. У форматі «питання-відповідь» депутати Миколаївської районної ради, представники районної державної адміністрації, управління освіти, сільських рад і громадських організацій дізналися про невпинну роботу трудового колективу підприємства над удосконаленням і оновленням блоків. Особливу увагу, безумовно, було приділено другому енергоблоку, на якому сьогодні активно реалізуються заходи з реконструкції, модернізації та заміни обладнання, що виробило свій ресурс.

Начальник служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації Олександр Манузін поінформував про обґрунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблоку №2 Южно-Української АЕС і оцінку впливу його діяльності в надпроектний період на навколишнє середовище. Він підкреслив також, що рівень безпеки ЮУАЕС постійно перебуває під контролем міжнародних експертів МАГАТЕ та Єврокомісії. Під час періодичних перевірок вони неодноразово підтверджували, що безпека атомної станції відповідає світовим критеріям.

Окрім теми продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, учасники дискусії  також виявили зацікавленість до питань кадрової політики підприємства, профілактики професійних захворювань, радіаційного контролю. У рамках діалогу представники Миколаївського району отримали відповіді на питання щодо утилізації радіоактивних відходів, які утворюються на підприємстві, підвищення рівня Олександрівського водосховища та якості води у річці Південний Буг, щодо пільг для працівників АЕС, які виходять на пенсію, внеску атомної станції до бюджету міста-супутника та її діяльності в соціальній сфері Южноукраїнська.

За словами гостей, зустріччю та екскурсією вони залишилися задоволеними. Заступник голови Миколаївської райдержадміністрації Олена Іванова, подякувавши фахівцям Южно-Української атомної станції за гостинність, підкреслила, що отримана інформація була цікавою для всіх. Вона висловила сподівання, що екскурсії для мешканців Миколаївського району продовжаться й надалі, оскільки охочих побувати на АЕС виявилося дуже багато: діяльність ядерного гіганта викликає живу зацікавленість як у дорослого населення, так і у дітей.

 


Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...