Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Екскурсія до медсанчастини
AA

Екскурсія до медсанчастини

 Перед кожним випускником школи постають питання: ким бути, яку професію чи спеціальність обрати та в якій сфері діяльності себе реалізувати? Корисною порадою у виборі професії ще до вступу до вузу є знайомство з практичною стороною професії.

23.04.2014 р. спільними зусиллями адміністрації СМСЧ № 2 і керівництва середньої школи № 3 організовано екскурсію до медсанчастини.

Старшокласники відвідали прийомне відділення, патологоанатомічне відділення та відділення заготівлі та переробки донорської крові. Школярі ознайомились з різноманіттям медичних професій отримали інформацію про професію лікаря, ознайомились із структурою лікарні, дізнались про основний професійний склад працівників та потребу в спеціалістах медичної сфери.

Екскурсія почалась з прийомного відділення, де завідуючий прийомним відділенням Цимбаліст І.М. провів навчальній групі досить цікаву, інформативну доповідь. Найбільшу увагу і цікавість слухачі звернули на презентацію сучасної апаратури і приладів для надання первинної допомоги пацієнтам.

Після чого слухачам було запропоновано відвідати патологоанатомічне відділення, що визвало живий інтерес. Розповіли про важливість такої професії, як патологоанатом, ознайомили старшокласниць з препаратами, які використовують для патогістологічних досліджень, показали морозильну камеру.

Завершенням екскурсії став похід до відділення заготівлі та переробки донорської крові, де всі бажаючі змогли ретельніше ознайомитись з роботою відділення. Завідуюча відділенням Староконь Л.В. продемонструвала зразки еритроцитної маси, плазми, які зберігаються в спеціальних холодильниках і при необхідності будуть використані для рятування життя тяжкохворим людям.

Старшокласники залишились задоволеними екскурсією до медсанчастини. Найбільш сподобалась дітям інформація про спеціальність патологоанатома, вони переконались, що лікар — одна з найблагородніших професій на землі.

Освітяни виразили щиру вдячність адміністрації СМСЧ № 2 за співпрацю та надану методичну допомогу.

Сподіваємося, що такі заходи будуть сприяти бажанню випускників стати студентами вищих медичних навчальних закладів, тим паче, що в місті функціонує програма «Реформування медичного обслуговування населення міста Южноукраїнська на 2013-2018 рр.» - між Южноукраїнською міською радою, вищим навчальним закладом, студентом медичного університету та ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» заключається чотирьохстороння угода і випускник навчається за рахунок коштів міського бюджету.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...