Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС відбулася нарада керівництва з оперативним персоналом
AA

На Южно-Українській АЕС відбулася нарада керівництва з оперативним персоналом

 16 квітня на Южно-Українській АЕС пройшла планова нарада керівництва ВП ЮУАЕС з персоналом наскрізних змін. У ній взяли участь представники адміністрації та профкому підприємства, начальники підрозділів і змін, оперативний персонал. Відповідно до Положення про організацію роботи з персоналом такі наради проводяться щокварталу.

Під час зустрічі було підбито підсумки змагання оперативних змін за культуру безпеки під час експлуатації АЕС за 1 квартал, представлено результати виробничої діяльності в січні-березні, терміни та обсяги робіт планової ремонтної кампанії 2014 року. Окремими пунктами на порядку денному були питання охорони праці, ядерної та радіаційної безпеки, відпочинку й оздоровлення персоналу.

Оперативники ЮУАЕС - висококваліфіковані професіонали. Від цих людей перш за все залежить надійність і безаварійність експлуатації енергоблоків. У складі оперативної зміни - досвідчені фахівці основних підрозділів підприємства: реакторних, турбінних, хімічного і електричного цехів, цехів теплової автоматики і вимірювань, переробки радіоактивних відходів, вентиляції та кондиціонування повітря, відділу радіаційної безпеки та ін.

На нараді зазначалося, що під час ремонтної кампанії минулого року, рекордної за термінами та кількістю задіяного персоналу, не було допущено нещасних випадків. Незважаючи на велику кількість дозоємних робіт, колективна доза опромінення персоналу залишилася на рівні середнього показника останніх років. Учасники наради підкреслили, що накопичений позитивний досвід обов'язково слід узяти на озброєння під час виконання планово-попереджувальних ремонтів енергоблоків у 2014 році.

Не оминули учасники зустрічі питання впливу на довкілля. У 2013 році співвідношення викидів АЕС до встановлених допустимих значень склало: радіоактивних газів - 0,16%, радіонуклідів йоду - 0,04%, довгоживучих радіонуклідів - 0,01%. Квартальний показник скидів не перевищує 4% від допустимих значень. Наведені результати підтверджують відсутність впливу Южно-Української АЕС на навколишнє середовище.

Вели мову оперативники і про прийдешні плани. Головним досягненням минулого року стало продовження експлуатації першого енергоблоку. Атомникам належить виконати аналогічні роботи на другому "мільйоннику". Частину запланованого намічено реалізувати вже в 2014 році. Зокрема, мають бути втілені в життя всі постфукусімські заходи.

У своєму зверненні до працівників наскрізних змін генеральний директор відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» Володимир Лісніченко торкнувся питань загального стану галузі, фінансування соціальної сфери в компанії «Енергоатом», підготовки до партнерської перевірки ВП ЮУАЕС, підвищення якості перевезень персоналу підприємства. Зустріч представників адміністрації з оперативниками проходила у формі діалогу. У форматі питання-відповідь піднімалися теми тарифу на "атомний" кіловат, атестації робочих місць, диспетчерських обмежень навантаження атомних енергоблоків в Україні.

Володимир Лісніченко подякував колективу за мудрість і толерантність у сьогоднішній непростій громадсько-політичній ситуації, небайдужість до долі української армії (у рамках добродійної акції у ВП ЮУАЕС зібрані кошти, на які для військових підрозділів придбано запасні частини до автомобільної техніки, бронежилети, акумуляторні батареї).

На фото: Учасники наради

                На фото: На питання оперативників відповідає генеральний директор ВП ЮУАЕС В.Лісніченко

 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...