Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зробимо Южноукраїнськ чистим? 16 квітня 2014 року о 14 год освітяни міста сказали: «Зробимо!»
AA

Зробимо Южноукраїнськ чистим? 16 квітня 2014 року о 14 год освітяни міста сказали: «Зробимо!»

 В рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!» управлінням освіти Южноукраїнської міської ради, закладами освіти міста  спільно з  представниками Акції в місті були  підготовлені  відповідні заходи. Заходами передбачалось: участь працівників  закладів освіти та управління освіти в загальноміському прибиранні  12 квітня,  проведення конкурсу фоторобіт на тему «Зробимо  Україну чистою» та конкурс  малюнків  на дану тематику, проведення в закладах освіти  профілактичних заходів за участю представників  молодіжної течії в місті на екологічну тематику,  створення в місті спільних проектів, спрямованих на  покращення екології, загального, естетичного, природнього фону нашого міста. Активну позицію в даному питанні зайняли волонтери Акції «Зробимо Україну чистою» в нашому місті Роман Шерстньов та Роман Яворський.

12 квітня на заваді стала природа. Теплий, весняний, рясний дощ не дав здійснити  плани по прибиранню надбузької території. Звичайно, що у освітян були запасні варіанти.

Збір було оголошено 16 квітня о 14 год. біля сцени «Ракушка» на Меморіальному комплексі. Колективи  закладів освіти, активно  відгукнулись на  пропозицію прийняти участь  у прибиранні  нашого міста.

 Перед початком робіт до присутніх звернувся  начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради  Юрій Сінчук. Він надав невелику історичну  довідку про Акцію, яка зародилась в Естонії у 2008 році, а  Всеукраїнська стала частиною міжнародної ініціативи «Let`s dо it» з 2011 року. Юрій Михайлович проінформував присутніх, що до напрямків Акції входить не тільки прибирання, а й проведення профілактичних  та енергозберігаючих заходів,  збір відпрацьованих елементів живлення тощо. Була надана інформація про те, що  за період з моменту створення Акції до неї  вже долучились близько 110 країн світу, а  кількість учасників в Україні цього року може скласти 250 тис.; що очільником Всеукраїнської Акції у 2014 році є Роман Британчук, який є сертифікованим тренером, громадським діячем, фандрейзером. Юрій Сінчук відзначив, що  починаючи з 2014 року освітяни міста стають постійними партнерами даної Акції; повідомив, що  крім активного процесу  прибирання з цього року у  освітян передбачений щорічний фінансовий  внесок у фонд  місцевої акції. Кожний працівник, що  працює в закладах освіти та учні 5-11 класів загальноосвітніх  закладів здали  по 10 коп. Загальна кількість  учасників, яка прийняла участь  у прибиранні схилів над нашою прекрасною річкою  Південний Буг склала 327 чоловік, а  у фонд міської  молодіжної організації, що  представляє Всеукраїнську  Акцію «Зробимо Україну чистою» передано від  освітян та учнів 502 грн. 32 коп. Підсумки конкурсів  фоторобіт та малюнків, меценатами яких виступили  ті ж представники молодіжного руху, будуть підведені до Дня міста.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...