Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зробимо Южноукраїнськ чистим? 16 квітня 2014 року о 14 год освітяни міста сказали: «Зробимо!»
AA

Зробимо Южноукраїнськ чистим? 16 квітня 2014 року о 14 год освітяни міста сказали: «Зробимо!»

 В рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!» управлінням освіти Южноукраїнської міської ради, закладами освіти міста  спільно з  представниками Акції в місті були  підготовлені  відповідні заходи. Заходами передбачалось: участь працівників  закладів освіти та управління освіти в загальноміському прибиранні  12 квітня,  проведення конкурсу фоторобіт на тему «Зробимо  Україну чистою» та конкурс  малюнків  на дану тематику, проведення в закладах освіти  профілактичних заходів за участю представників  молодіжної течії в місті на екологічну тематику,  створення в місті спільних проектів, спрямованих на  покращення екології, загального, естетичного, природнього фону нашого міста. Активну позицію в даному питанні зайняли волонтери Акції «Зробимо Україну чистою» в нашому місті Роман Шерстньов та Роман Яворський.

12 квітня на заваді стала природа. Теплий, весняний, рясний дощ не дав здійснити  плани по прибиранню надбузької території. Звичайно, що у освітян були запасні варіанти.

Збір було оголошено 16 квітня о 14 год. біля сцени «Ракушка» на Меморіальному комплексі. Колективи  закладів освіти, активно  відгукнулись на  пропозицію прийняти участь  у прибиранні  нашого міста.

 Перед початком робіт до присутніх звернувся  начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради  Юрій Сінчук. Він надав невелику історичну  довідку про Акцію, яка зародилась в Естонії у 2008 році, а  Всеукраїнська стала частиною міжнародної ініціативи «Let`s dо it» з 2011 року. Юрій Михайлович проінформував присутніх, що до напрямків Акції входить не тільки прибирання, а й проведення профілактичних  та енергозберігаючих заходів,  збір відпрацьованих елементів живлення тощо. Була надана інформація про те, що  за період з моменту створення Акції до неї  вже долучились близько 110 країн світу, а  кількість учасників в Україні цього року може скласти 250 тис.; що очільником Всеукраїнської Акції у 2014 році є Роман Британчук, який є сертифікованим тренером, громадським діячем, фандрейзером. Юрій Сінчук відзначив, що  починаючи з 2014 року освітяни міста стають постійними партнерами даної Акції; повідомив, що  крім активного процесу  прибирання з цього року у  освітян передбачений щорічний фінансовий  внесок у фонд  місцевої акції. Кожний працівник, що  працює в закладах освіти та учні 5-11 класів загальноосвітніх  закладів здали  по 10 коп. Загальна кількість  учасників, яка прийняла участь  у прибиранні схилів над нашою прекрасною річкою  Південний Буг склала 327 чоловік, а  у фонд міської  молодіжної організації, що  представляє Всеукраїнську  Акцію «Зробимо Україну чистою» передано від  освітян та учнів 502 грн. 32 коп. Підсумки конкурсів  фоторобіт та малюнків, меценатами яких виступили  ті ж представники молодіжного руху, будуть підведені до Дня міста.

 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...

Оздоровлення дітей з інвалідністю в ОРК «Іскра»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

10 вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Т...